Tuesday, August 18, 2015

Video Rakaman Kejadian Letupan Bom Di Bangkok


Satu kejadian letupan bom telah menggegarkan kota raya Bangkok. Diberitakan banyak kehilangan nyawa telah berlaku dan antara yang terkorban adalah dua orang rakyat Malaysia. Jadi admin ingin berkongsi satu video beberapa saat sebelum kejadian yang sempat dirakam oleh seorang individu yang tidak dinyatakan siapa. Jom kita saksikan Video Rakaman Kejadian Letupan Bom Di Bangkok tersebut yang di ambil dari FB FOBN.

Sebelum kita tengok Video Rakaman Kejadian Letupan Bom Di Bangkok itu kita baca dulu laporan berita dari Utusan Online ini. BANGKOK 17 Ogos - Sekurang-kurangnya 16 terbunuh, manakala 78 yang lain cedera apabila serangan berkembar berlaku di luar sebuah kuil Hindu popular serta persimpangan terkenal di ibu negara hari ini.

Menurut polis, dalam kejadian pertama, sebutir bom yang diikat pada tiang elektrik di luar Kuil Erawan meletup, diikuti letupan kedua di Persimpangan Ratchaprasong berpunca daripada bom yang disembunyikan pada sebuah motosikal.

Menteri Pertahanan Thailand, Prawit Wongsuwong berkata, letupan itu menyasarkan rakyat asing.
“Bahan letupan yang digunakan dikenal pasti sebagai TNT.

“Polis juga mengepung lokasi kejadian selepas menemukan objek mencurigakan dipercayai bahan letupan,” jelasnya.

Antara yang maut adalah pelancong dari China, Filipina dan Taiwan.

Kejadian itu mencetuskan huru-hara dan cebisan mayat dikatakan bertaburan di lokasi insiden.
Seorang wakil BBC memberitahu, kuil tersebut terletak di tengah pusat bandar dan bersebelahan dengan sebuah hotel lima bintang.

Beberapa buah motosikal yang berada di jalan utama juga terbakar akibat letupan kuat itu.

Persimpangan Ratchprasong sebelum ini sering menjadi lokasi bantahan antikerajaan.
video


Hukum Main COC


COC adalah permainan video online yang tidak perlu diperkatakan lagi. Hampir semua mereka yang mempunyai telefon pintar pasti akan memuatnaik ke dalam telefon mereka. Permainan yang menguji strategi ini dikatakan banyak memberi keburukan kepada si pemainnya. Tetapai bagi admin jika kita pandai membahagikan masa ia nya tidak menjadi masalah. Jadi admin ingin berkongsi apakah Hukum Main COC. Jom kita fahami apa yang Majlis Fatwa Kebangsaan katakan tentang isu apakah Hukum Main COC.


ISU:

Apakah hukum jika kita terus bermain game clash of clans? Hal ini kerana ada pernyataan yg mengatakan bahawa bermain permainan ini menghina islam.

PENJELASAN:

Permainan Clash of Clans merupakan satu jenis video game yang berasal daripada Helsinki, Finland.  Ia boleh diakses secara atas talian melalui telefon pintar dan sebagainya.  Game ini dilihat sebagai menguji minda pemain untuk membina komuniti, melatih askar dan menyerang pemain yang lain untuk mendapatkan mata ganjaran.  Mata yang dimenangi akan digunakan sebagai modal untuk membina pertahanan daripada serangan pemain yang lain, selain melatih dan memperkukuhkan tentera.

Ada pihak yang menyatakan apabila pemain bermain di tahap 5-7 akan menjumpai gambar raja Mesir atau Firaun dan juga imej babi.  Ini dikatakan boleh melalaikan umat Islam, memecah belahkan masyarakat, membawa penceraian suami isteri, solat lewat, tidak bermasyarakat, tidak dapat menumpukan kepada kerja, tidak mempedulikan keluarga dan pelbagai lagi. 

Sebagai panduan asas, sebarang bentuk game yang mempunyai penghinaan yang jelas terhadap agama Islam, Nabi Muhammad dan berkaitan agama maka ia adalah haram. 

Begitu juga sebarang bentuk game yang melalaikan sehingga meninggalkan ibadat seperti sembahyang pada waktunya juga tidak harus. 

Sebagai umat Islam kita perlu mengambil panduan ajaran Islam dalam sebarang bentuk kerja yang kita lakukan.  Permainan game merupakan satu bentuk hiburan yang pada asalnya adalah harus.  Walaubagaimanapun jika permainan itu melibatkan perkara-perkara yang mengharamkan seperti menghina agama dan membuatkan pemainnya lalai maka ia adalah haram dan tidak harus.

Kesimpulannya game Clash of Clans adalah harus dengan syarat tiada penghinaan terhadap agama Islam dan membuatkan orang Islam meninggalkan kewajipan seperti solat.  Ini kerana ia merupakan satu bentuk hiburan.  Jika semata-mata ada imej Firaun dan gambar babi, maka ia tidak menjadi sabit kepada hukum haram.

Wallahu a’lam

p/s : jadi kepada semua pemain COC jangan lalai walaupun kita kaki game ini 
;-)

SUMBER

Monday, August 10, 2015

30 Barang MH370 Dijumpai Di Pulau Reunion



Seperti yang diketahui umum beberapa hari lepas YAB Perdana Menteri telah pun membuat satu sidang media rasmi bahawa setelah dilaporkan hilang 515 hari serpihan pesawat yang djumpai di Pulau Reunion sah adalah milik pesawat malang MH370. JAdi selepas dari pengumuman tersebut pasukan penyiasat telah pun ke Pulau Reunion untuk melakukan siasatan bagi mengesan objek lain yang mungkin berkaitan dengan pesawat MH370.Semalam seorang penyiasat iaitu Philippe Creissen telah memuatnaik 30 Barang MH370 Dijumpai Di Pulau Reunion di dalam FB beliau.

Antara barangan yang dijumpai adalah bungkusan plastik makanan ringan dari negara kita, botol air mineral dari negara kita dan China dan banyak lagi barang yang dikatakan berkait rapat dengan pesawat MH370. Sedikit sebanyak barang-barang ini mungkin akan menjadi petunjuk bagi merungkai apa yang telah terjadi kepada pesawat MH370.Jom kita lihat 30 Barang MH370 Dijumpai Di Pulau Reunion dan admin berkongsi beberapa keping sahaja.

Untuk melihat keseluruhan 30 Barang MH370 Dijumpai Di Pulau Reunion ini anda hanya perlu pergi ke laman FB tuan punya gambar asal iaitu Philippe Creissen Avocat  www.creissen.fr

Mari kita doakan semoga segala misteri boleh terungkai supaya seluruh ahli keluarga mangsa dan dan seluruh rakyat Malaysia mengetahui apa sebenarnya yang terjadi.



Friday, August 7, 2015

Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan


Semalam terbaca satu post yang mengatakan MOY Publication dengan rasmi menutup operasinya. Admin terbaca satu post daripada kartunis Ubi. Cuba lihat dengan jelas menerusi gambar di bawah ini. Tahukah anda apakah Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan? Jom kita baca Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan yang admin petik dari laporan Hype Media.


Salam,

Dengan perkembangan baru hari ini, ramai yang bertanya melalui inbox dan komen-komen. Inilah kisah yang ingin saya kongsikan.

Alhamdulillah, berkesempatan bertemu sahabat-sahabat dan karyawan-karyawan di MOY Publication siang tadi. Masing-masing masih mampu berjenaka dan redha dengan ketentuannya. Semoga semuanya bakal sukses dan berjaya dengan halatuju masing-masing selepas ini. InshaAllah.

Saya sempat berdiskusi dengan Pengarah Urusan, Mr Boy (Tuan Yusof Huzairy) cuba bertanya sebab-sebab keputusan drastik tersebut. Dengan berat hati beliau menyatakan, dengan trend yang ada sekarang, kos operasi yang besar tidak mampu menampung penerbitan majalah secara fizikal untuk jangkamasa yang lama. Dengan nilai ringgit yang semakin jatuh, kos kertas yang melambung, GST dan trend pembacaan terkini yang lebih ke arah digital, dunia penerbitan majalah secara konservatif sedang mengalami kemuncupan.

Walau bagaimanapun, beliau sedang mengusahakan satu rangka perancangan melalui Bekazon (laman web online) untuk para peminat kartun majalah APO? dan Ujang untuk terus menikmati karya-karya mereka secara online selagi permintaan menggalakkan. Ruang ini bakal dibuka bukan sahaja kepada pengkarya-pengkarya yang sedia ada, tetapi juga kepada yang baru dan berpotensi.Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan

Sejumlah pampasan RM1.7 juta) juga sudah diperuntukkan sebagai saguhati kepada kakitangan yang tidak bernasib baik. Kepada pengkarya-pengkarya yang masih berminat untuk berkolaborasi dengan projek Bekazon, beliau sangat dialu-alukan. Namun begitu, keputusan adalah di tangan individu-individu pengkarya itu sendiri. Segala-galanya akan ada proses perbincangan agar tiada pihak yang teraniaya.Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan

Buat masa terdekat ini, saya bakal berehat dari berkarya secara serius buat sementara. Mungkin sudah penat sikit. Harap-harap dapatlah fokus sedikit buat kajian tentang trend penerbitan terkini. 

Amatlah besar harapan saya diberi kemaafan jika sepanjang saya berkarya di Majalah APO? dan Ujang, ada terkasar bahasa, hati yang tersentuh, jenaka yang kurang bagus dan kesalahan-kesalahan lain yang saya tidak sedari. Semoga pengalaman yang manis dikongsi bersama, yang pahit kita renungkan sebagai pengajaran.Punca Sebenar Majalah Ujang dan APO Dihentikan

Diharapkan sepanjang 17 tahun berkarya di Majalah APO? sedikit sebanyak ada sumbangan kami bagi memeriahkan dunia industri komik tempatan.

Insha Allah, ini mungkin sementara. Jika ada rezeki berkarya di kesempatan yang lain, saya akan umumkan buat semua. Bertemu lagi kita ya.

Terima Kasih
Wasallam

Adios Pronto

KARTUNIS SIREH

Thursday, August 6, 2015

Video Sah Serpihan Pesawat Milik MH370


Takziah & Al-Fatihah kepada semua mangsa yang beragama Islam yang terlibat dalam kejadian pesawat MAS MH370 yang telah hilang selama 515 hari sebelum ini. Berbagai konspirasi dan teori berlegar selama ini sudah pun terjawab. Jadi mari kita saksikan Video Sah Serpihan Pesawat Milik MH370 ini.

Berikut juga disertakan kenyataan media dari YAB Perdana Menteri berkaitan perkara ini.

On 8 March 2014, flight MH370 from Kuala Lumpur to Beijing disappeared. The days, weeks and months that followed have been a period of torment for the families of those on board.

The plane’s disappearance was without precedent. At every stage, we followed the tiny amount of evidence that existed. But, despite the efforts of 26 nations and the largest search in aviation history, from the South China Sea to the Indian Ocean, the plane could not be located.

Neither could investigations by the world’s leading aviation experts answer why MH370 veered off course and went dark. While the plane’s disappearance remained a mystery, we have shared the pain of those who could find no comfort.

Last week, on 29th July, we were informed by the French authorities that part of an aircraft wing had been found on Reunion, the French island in the Indian Ocean.

Today, 515 days since the plane disappeared, it is with a heavy heart that I must tell you that an international team of experts have conclusively confirmed that the aircraft debris found on Reunion Island is indeed from MH370.

We now have physical evidence that, as I announced on 24th March last year, flight MH370 tragically ended in the southern Indian Ocean.

This is a remote, inhospitable and dangerous area, and on behalf of Malaysia I would like to thank the many nations, organisations and individuals who have participated in the search.

The burden and uncertainty faced by the families during this time has been unspeakable. It is my hope that this confirmation, however tragic and painful, will at least bring certainty to the families and loved ones of the 239 people onboard MH370. They have our deepest sympathy and prayers.

I would like to assure all those affected by this tragedy that the government of Malaysia is committed to do everything within our means to find out the truth of what happened. MH370’s disappearance marked us as a nation. We mourn with you, as a nation.

And I promise you this: Malaysia will always remember and honour those who were lost onboard MH370.


Wednesday, August 5, 2015

Video Najib Razak Isu Political Financing


Admin dah lihat Video Najib Razak Isu Political Financing ini dan ada beberapa point penting yang perlu kita semua dengar. Ini semua kerana kes 2.6 bilion yang tengah hangat sekarang. Di mana dana 2.6 bilion telah dimasukan ke dalam akaun peribadi beliau.

Tetapi dalam video ucapan Video Najib Razak Isu Political Financing ini terang-terang beliau menyatakan sebarang dana untuk parti politik perlu dimasukkan ke dalam akaun rasmi parti beserta dengan bukti dan resit.

Tetapi mungin ada sebab mengapa perkara ini terjadi. Hanya YAB PM sahaja yang mengetahui.

Ini merupakan soal intergriti kata beliau. Untuk lebih lanjut sila tonton sendiri Video Najib Razak Isu Political Financing ini. Jika dilihat pada video adalah milik kiniTV.Admin tidak dapat pastikan bila kah video ini diterbitkan.


video


Tuesday, August 4, 2015

Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015


Tahniah diucapkan kepada Juara Pencarian Gadis Nona Manis 2015 iaitu Naseha Uyaina Arshad atau lebih dikenali dengan nama Uyaina. Admin mendapat serba sedikit info berkenaan dengan Uyaina dan ingin berkongsi dengan pembaca Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini.

Jadi untuk Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini admin telah mendapat info dari portal Tonton. Jom kita baca serba sedikit berkaitan Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 ini. Bukan sahaja Biodata Uyaina Juara Nona Manis 2015 tetapi juga harapan beliau dalam rancangan Nona Manis.

Nama penuh : Naseha Uyaina Arshad
Umur: 23 tahun
Asal: Perak
Pekerjaan: Pelajar Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang, Universiti Malaya (bakal menamatkan pengajian pada bulan Oktober ini)

The whole experience, it’s been a roller coaster ride. I started off uncertain dalam apa yang saya lakukan sebab saya tidak mempunyai pengetahuan tentang bidang penyiaran, the ins and outs, the technicalities. Jadi di permulaannya, saya memang slow. But I’ve grown up a lot.

I discovered a lot about myself dalam Pencarian Nona Manis. Bila menyertai pertandingan ini, tujuannya adalah untuk menang tetapi dalam proses itu saya belajar yang kita harus jujur pada diri kita, be grounded dan biar penonton melihat kemampuan anda. Saya belajar tentang persahabatan.

Saya pelajari banyak perkara tentang bidang penyiaran dari cara pernafasan, penulisan skrip, camera angles, style… dan sebagai seorang TV personality, anda perlu mempunyai identiti sendiri. Saya mahu penonton mengenali saya sebagai diri saya bukannya sebagai imitasi pengacara lain.

Setiap seorang dari kami memiliki kekuatan yang berbeza. Edora seorang yang bijak, Maryam memiliki suara yang sesuai untuk pengacaraan, Balqish is very pretty dan Yuyu pula Istafemes, sudahpun mempunyai pengikutnya sendiri. Setiap seorang dari kami layak untuk menang.

<<<Kenali Zara si XXX Melayu??>>>

2.6 Bilion Adalah Derma Kepada Najib Razak


Dunia kita memang penuh dengan dermawan jadi tidak hairan lah bahawa akan ada manusia yang menderma kepada kita. Contoh terbaik adalah disekeliling kita. Diberitakan bahawa seorang pengemis di Kuala Lumpur boleh mencecah kutipan sehingga 500 ringgit sehari. Ini menunjukkan bahawa memang ramai manusia pemurah lebih-lebih lagi di Malaysia. Tetapi hari ini admin ingin berkongsi cerita atau berita berkaitan 2.6 Bilion Adalah Derma Kepada Najib Razak.

2.6 bilion bukan satu amaun yang rendah tidak sama seperti RM2.60 tetapi masih ada manusia yang sanggup menghulurkan derma sebanyak ini. Ini bukan admin cakap tau tetapi 2.6 Bilion Adalah Derma Kepada Najib Razak ini adalah laporan dari Awani sendiri. Untuk berita penuh jom kita baca.

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini memaklumkan dana RM2.6 bilion yang didakwa dimasukkan ke dalam akaun peribadi milik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak adalah dana sumbangan penderma dan bukannya disalurkan oleh syarikat pelaburan yang ditubuhkan Kementerian Kewangan, 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

Dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan, SPRM turut memaklumkan penemuan berkenaan diperolehi susulan siasatan badan itu ke atas syarikat SRC International.Laporan hasil siasatan berkenaan dana itu juga sudah dirujuk dan dimaklumkan kepada Peguam Negara.SPRM turut memaklumkan akan terus menyiasat SRC International termasuk yang melibatkan dana berjumlah RM4 bilion.

Menurut kenyataan itu lagi, melalui penubuhan Pasukan Petugas Khas wujud pelbagai siasatan yang diadakan secara serentak ke atas beberapa organisasi berkaitan.SPRM sendiri memberi tumpuan siasatan ke atas SRC International dan dana RM2.6 bilion ke dalam akaun Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Manakala Polis Diraja Malaysia (PDRM)  pula menjalankan siasatan berkaitan dengan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), sementara Bank Negara Malaysia (BNM) pula menjalankan siasatan berkaitan dengan kaedah dan tatacara kewangan.

p/s : laporan berita ni macam tergantung je..2.6 bilion tapi macam tu je berita nya..xde info pun??

Monday, August 3, 2015

Uyaina Juara Nona Manis 2015


Tahniah admin ucapkan kepada juara pencarian Nona Manis 2015 iaitu Naseha Uyaina Arshad. Gadis berusia 23 tahun yang juga berkelulusan undang-undang telah berjaya menawan hati semua juri dengan kepetahan dan juga jawapan yang tepat pada setiap soalan spontan yang diajukan oleh juri. Dengan itu Uyaina Juara Nona Manis 2015 dan membawa pulang hadiah wang tunai bernilai RM15,000.00.

Tahniah juga kepada pemenang tempat kedua ketiga iaitu Edora dan Maryam. Sudah pasti mereka ini akan menjadi personaliti TV3 dalam bidang penyiaran dan akan menjadi ahli baru dalam keluarga Nona. Seperti yang kita ketahui bahawa pencarian bakat pengacaraan oleh TV3 melalui Nona ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh gadis-gadis di Malaysia.Uyaina Juara Nona Manis 2015

Uyaina tampil penuh yakin dan menambat hati juri menerusi tugasan akhir bertajuk Perkosaan Dalam Rumah Tangga. "Saya hanya beritahu diri sendiri saya perlu lakukan yang terbaik dan sempurnakan misi akhir pada hari ini. "Saya akui latihan dan pengalaman di sekolah undang-undang banyak membantu,". Uyaina Juara Nona Manis 2015

Ketua Juri, Nurfarahin Jamsari, berkata persembahan semua peserta sangat membanggakan dan menunjukkan peningkatan berbanding di peringkat awal. "Kelebihan kepada pemenang ialah kebolehan menjawab soalan secara spontan dengan isi serta fakta yang tepat," katanya. Pertandingan Nona Manis buat julung kali dianjurkan sempena ulang tahun ke-30 rancang majalah paling popular dan lama bertahan, Nona.Uyaina Juara Nona Manis 2015


Lokasi Sebenar Pulau Reunion


Pastinya nama Pulau Reunion tiba-tiba menjadi sebutan bukan sahaja rakyat Malaysia tetapi juga seluruh dunia. Ini adalah disebabkan beberapa hari lalu telah didedahkan kepada media beberapa serpihan pesawat telah dijumpai di Pulau Reunion dan serpihan ini dikaitkan dengan pesawat milik MAS iaitu MH370 yang hilang sejak setahun lalu. Pasti ramai yang tidak tahu pun tentang Pulau Reunion apatah lagi mengetahui Lokasi Sebenar Pulau Reunion ini.

Jadi admin dengan bantuan wikipedia dan beberapa sumber ingin berkongsi tentang Pulau Reunion dan Lokasi Sebenar Pulau Reunion ini. Jom sama-sama kita baca perkongsian yang admin ambil dari blog SINDONEWS.COM untuk mengetahui berkaitan Pulau Reunion ini.


Tulisan dalam bahasa Indonesia.

Berdasarkan penelusuran dari beberapa sumber, pulau ini sejatinya sudah dikenal sejak jaman sebelum Masehi. Ini terlihat dalam sebuah peta yang dibuat oleh Al Sharif el-Edrisi pada tahun 1350 sebelum Masehi.

Walaupun pulau ini bagian dari Prancis, tapi yang pertama menemukan pulau Reunion adalah orang-orang Portugis. Dom Pedro Mascarenhas, seorang penjelajah Portugis menemukan pulau ini pada tahun 1507, dan pulau ini menjadi milik pemerintah Portugis hingga satu abad lamanya.
Mengenal Pulau Reunion Kunci Penguak Misteri MH370
Pada tahun 1600-an, orang-orang Portugis akhinya meninggalkan pulau tersebut dan membiarkannya kosong. Hal ini dimanfaatkan oleh Prancis yang langsung menduduki pulau tersebut. Prancis pada tahun 1642 secara resmi mengklaim pulau tersebut, dan menjadikannya sebagai lokasi pembuangan para penjahat kelas kakap dari negara mereka.

Nama Reunion sendiri diberikan pada tahun 1793, dimana nama ini diberikan berdasarkan sebagai bentuk peringatan atas berakhirnya kekuasaan kerjaan Prancis, dan era baru pemerintahan Prancis dengan sistem demokrasi yang menyatukan seluruh rakyat di negara tersebut.

Selama Perang Dunia II, Reunion berada di bawah otoritas Rezim Vichy sampai 30 November 1942, sebelum akhirnya pasukan Prancis kembali mengambil alih pulau dengan kapal Leopard. Reunion menjadi département d'outre-mer (Departemen Luar Negeri) Prancis pada 19 Maret 1946. Kode departemennya adalah 974.

Bagi para penikmat pantai bersih nan sepi, pulau Reunion bisa menjadi salah satu alternqtif wisata. Sama halnya dengan banyak pulau di kawasan tropis, wisata bahari menjadi kekuatan utama di pulau tersebut. Selain itu pulau ini juga dikenal dengan situs-situs bersejarahnya, termasuk beberapa gereja kuno.

Pemerintah Prancis telah memberikan status otonomi kepada pulau ini, dimana mereka memiliki pemerintahan sendiri yang dipimpin oleh Jean-Luc Marx sebagai Presiden Dewan Umum dan Nassimah Dindar sebagai Kepala Pemerintahan.

Penerangan Wikipedia
Reunion (Bahasa Perancis: La Réunion, IPA: [la ʁeynjɔ̃]  (Speaker Icon.svg dengar); dahulunya Île Bourbon) ialah sebuah pulau Perancis dengan populasi kira-kira 800,000 terletak di Lautan Hindi, sebelah timur Madagascar kira-kira 200 km sebelah barat daya Mauritius. Secara pentadbiran, pulau ini merupakan sebuah jabatan seberang laut Perancis. Sumber pendapatan Réunion ialah eksport gula dan sektor pertanian.

KedudukanSebenar Pulau Reunion Dalam Peta





Wajah Sebenar Diana Yang Viral


Baru-baru ini telah viral awek yang bernama Diana di media-media sosial terutama aplikasi whatapps.Dan pagi tadi dalam hot FM pun ada membincangkan perkara ini. Tahukah anda Diana memang wujud sebenarnya. Dan anda nak lihat ke tidak Wajah Sebenar Diana Yang Viral ini?

Mula-mula nama Diana menjadi sebutan apabila seseorang telah menghantar whatapps kepada pasangannya dan mengatakan beliau luka. Dan beliau mengatakan bahawa Diana yang telah membalut luka tersebut.

Yang menjadi persoalan kepada pasangan kepada wanita adalah siapa Diana? Apa yang Diana buat di situ? Macam mana si suami atau boyfriend mereka tahu yang namanya Diana?

Prank alaf baru di media sosial yang menjadi tetapi memang Diana ini wujud tahu. Jom kita lihat rupa sebenar si Diana ini.Tapi ada kerja sikit anda kena buat.Sila scroll jauh ke bawah sikit ;-)

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V