Monday, December 23, 2013

Link Permohonan Baru BRIM 3.0 & Cara kemaskini BRIM 2014 secara Online





Berikut disertakan cara-cara bagi mengemaskini data bagi mereka yang pernah menerima BRIM 2.0 sebelum ini.

1. Mula-mula sila masuk ke SINI pilih sama ada mohon baru atau kemaskini

2. Masukkan no kad pengenalan anda dan tarikh lahir dan klik kemaskini permohonan BRIM 2.0 pada butang yang terdapat di sebelah bawah kanan

3. Pilih untuk mengemaskini data seperti :-

a. No telefon rumah
b. No telefon bimbit
c. Pekerjaan
d. Maklumat bank
e. Alamat e-mel
f. Alamat surat menyurat terkini



4. Setelah mengisi semua yang dirasakan perlu contoh alamat baru atau maklumat bank dan masukan kod pengesahan akan keluar satu "dialog box" untuk pengesahan

5. Tandakan pada kotak saya setuju dengan terma dan syarat di atas dan klik pada kotak setuju dan hantar

6. Satu dialog box akan keluar dan beri tahu yang permohonan telah berjaya di kemaskini

7. Sedia untuk cetak

8. Selesai

Untuk Permohonan BRIM 4.0 2015 sila layari link : BR1M 4.0 2015 

79 comments for "Link Permohonan Baru BRIM 3.0 & Cara kemaskini BRIM 2014 secara Online"

mcm mne klu seseorg tu tiada no akaun bank dan emel?blh ke seseorg tu gne no akaun family dia?

Salam nak tnya knapa x blh bkak ye??lman web untk isi borang brim tu???

Salam nak tnya knapa x blh bkak ye??lman web untk isi borang brim tu???

rasanya tk boleh..dia nk akaun sendiri..

menggak..kalo da send..nak edit bole x..

menggak..kalo da submit form pakai online..pastu nak edit balik bole ke ek..

email tak ada tak jadi masalah, sebab saya isi untuk abang saya okay jer tak letak email..sebab tak semua orang guna email, especially yang bukan kerja depan komputer

saya rasa tak boleh sebab saya pun dah buat sebab salah isi alamat rumah...so kena pergi lhdn

untuk maklumat lanjut sila ke hotline BRIM 2014

No telefon untuk pertanyaan : 03-8000 8000

BR1M Hotline 1-800-88-2716.

Penuh sgt website bz sb tu xleyh bukak kot..sy td bukak bole pahtu nk try bukak lg skali xleyh lakk

saya baru je kemaskini. sekarang nak CETAK tak boleh. Lambat sangatt.. Nape yer?

Saya baru je Kemaskini BR1M. Saya nak CETAK dia lambat la.. Kenapa yer?
Dan lagi satu, kalo On9 tak payah Salinan IC eh?

saya baru je kemaskini. sekarang nak CETAK tak boleh. Lambat sangatt.. Nape yer?

saya baru je kemaskini. sekarang nak CETAK tak boleh. Lambat sangatt.. Nape yer?

sakarang sudah tak boleh online kemas kini kah?mau laku kat caw. LHDNM??

This comment has been removed by the author. - Hapus

Lpas isi kmas kni kna prin ker borang Tue plk?

Lpas isi kmas kni kna prin ker borang Tue plk?

Lpas isi kmas kni kita kne prin balik ker borang Tue..?

kalo nk cetak kene gune mozella firefox..gune google mmg xleh print pon..juz copy link utk cetak tu then paste kat mozella.. terpulang nk print ke xyah..utk simpanan je..

akum dah silap...aku ingat kena isi yg nak update je !!!!
macamana ek ?dah send tak boleh edit balik ke ???mesti dia pakai maklumat yg lama untuk ruang yg aku x isi kan???seperti alamat dll
ada arang boleh tlg jawab tak..???

kena isi semua ruangan or yg kite nak kemas kini je?

saya pemohon baru..saya lupa isi parlimen n dun..cne??

saya pemohon baru..saya lupa isi parlimen n dun..cne tu..? sah tak borang tu..?

slm...jika permohonan melalui online perlu tak salinan ic tu..tq

dun n parlimen tu tak penting kan?

nk tanyer skit..klau kite nk tukar add,die suroh kite masukkan Parlimen mana n Dun mana...kalu xisi Parlimen n Dun tu xpe ke?? sebab xtau..klau xda isi.

klau kite nk tukar alamat die suroh masukkan Parlimen n Dun...klau xisi 2 tu xpe??

sy hanya update akaun bank je tapi alamt surat menyurat belum isi tadi..tp sempat print ..bole ke?

Klau x kemas kini x apa ke? Tahun lepas dah kemas kinikan ...ikut yg lama le boleh ke

Tahun lepas dah kemas kinikan ...habis tahun ni nak buat lagi ke....

xdapat2 bkak ni/?????dari smlm lg ni...adoiii

Kena guna laktop online bwu le tkan kemaskini ngan prmhonan tu,tpon suma tkknboleh

yg x dpt buka tu mungkin website BRIM tengah down..anda perlu sentiasa cuba TQ

perkara ni jika tertinggal data tetapi kita dah send kena rujuk LHDN utk pembetulan. lagi satu perlu isi setiap ruangan yg di pohon

kalo x boleh cetak cuba save dulu dalam komputer then print lain

kene rujuk LHDN berhampiran untuk update semula

bg yg dah terima brim sebelum2 ni anda perlu update mana2 perubahan je contoh alamat ke no tepon ke dan yg penting update no akaun bank anda sebab tahun ni brim akan terus masuk dlm akaun jika pemohon ada akaun bank

Borang yg dh cetak tu nanti hantar kt ne?

Borang yg kene suruh cetak tu kene ade ke?

permohonan tu boleh delete tak? sebab baru perasan penerima baucer tak boleh mohonn. aaaa noobnyaa ;(

permohonan tu boleh delete tak? sebab baru tahu yang terima voucher buku tak boleh isi. aaa noobnyaa :(

lepas dah kemaskini, pastu boh huruf2 untuk pengesahan tu, pastu takdak pon kotak " saya stuju terma dan syarat ".. trus tkan kemaskini. pastu takde pulak dia suruh print pape..anyone help pliss

lps dah kmskini kna isi yg pengesahan pulak kan yg huruf2 tu lpstu tak jumpk pulak yg kna tanda " sy stuju terma dan syarat " tu trus ada kotak kemaskini. pastu trus log out. dia takde ckp kna print apa2 pon la pulak. anyone help pliss

lps dah kmskini yg kat ats kna isi yg pengesahan pulak kan yg huruf2 tu lpstu tak jumpk pulak yg kna tanda " sy stuju terma dan syarat " tu trus ada kotak kemaskini.lpas tkn tu trus log out. dia takde ckp kna print apa2 pon la pulak. anyone help pliss

nak check balik apa yg kita kmaskini td boleh dak lagi. tq

lps dah kmskini kna isi yg pengesahan pulak kan yg huruf2 tu lpstu tak jumpk pulak yg kna tanda " sy stuju terma dan syarat " tu trus ada kotak kemaskini. pastu trus log out. dia takde ckp kna print apa2 pon la pulak. anyone help pliss, Pastu boleh bukak blik tk portal tu lepas dh kmaskini ?

kenapa sya takde pon step 4-7 ? tak jumpa pon dialog box yg sya stuju dan trima tu ?

mungkin komputer atau laptop yg digunakan x leh nak support atau ada masalah sistem mohon untuk cuba lagi..pastikan ada adobe reader dlm kompoter

amalina, awak kmaskini tu ada tak yg dialog box yg mngatakan awak setuju ? sy tkde pun

saya rasa pemohon yang dah pernah dapat hanya perlu kemaskini no akaun sahaja....semalam saya ingat semua kena kemaskini....tapi bila baca semalam balik....yang pernah dapatt hanya perlu kemaskini num akaun sahaja....kalau alamat tak bertukar dan num hp masih sama tak perlu kemaskini....kalau nak isi pun boleh aje....takde masalah........

xpe.. permohonan akan ditolak secara automatik jika nama tersenarai sebagai penerima voucher...

xpe.. permohonan akan ditolak secara automatik jika nama tersenarai sebagai penerima voucher...

kalau dah kemaskini melalui on line, tak perlu isi borang br1m dan hantar kat lhdn lagi kan.??????

kalau kita dah kemaskini melalui on line, tak payah isi borang br1m dan hantar kat lhdn lagi kan...????

mana la bleh buke.....terlalu ramai yg nak mohon baru ada yg kemaskini

biasa la....bila sebut brim je......bukan je link susah nak buka semuanya sibuk

saya sedih sangat,awal daftar kemaskini pada 23/12/13, lps tu sy x perasan kena letak no acct bank,sy ingat ia tak perlu di letakkan..dan system tetap allowed utk updated kemaskini kan , walaupun saya tak letak acct bank..dan smpi skrg saya x pasti dan tak ingat samada saya ada letak no acct bank atau tidak. tak boleh ke ada no talian di LHDN yg saya boleh hubungi utk mintak tolong mereka check samaada saya punya details ada update no acct bank atau tidak

sy dh kmas kini tp x print out pun..boleh ke?ke kna p LHDN gak..tlg jwb ye

assalamualaikum..nk tnye,sy dh kmas kini tp x print out..boleh ke?ke kna p LHDN gak edit smula?

kalau no akaun yang kita bagi tu dah kna blog..adakah kita akan mnrima BRIM secara manual..