loading...

Friday, April 27, 2012

Tinggal PC sahaja lagi

Assalamulaikum WBT


Seperti yang korang tau aku telah pun di 'transfer' ke Temerloh jadi segala peralatan pejabat yang aku gunakan terpaksa aku bawa bersama ke tempat baru di Temerloh. jadi lori yang disediakan telah sedia untuk membawa peralatan kesemua tujuh staff yang di transfer ke sana...





Aku tidak membawa banyak sangat barang kecuali meja, kerusi , laci dan PC aku..yang lain aku tinggalkan di Kuantan untuk digunakan oleh pegawai yang akan ambil alih tugas aku...

Read More

Thursday, April 26, 2012

Udinese 1 - Inter 3

UDINE - Arriva la prima vittoria in trasferta per Andrea Stramaccioni che, con il 3-1 rifilato alla diretta concorrente Udinese, fa raggiungere quota 52 punti in classifica all'Inter, stesso punteggio proprio dei friulani. Accade tutto nel primo tempo, con i nerazzurri letali in contropiede: decisivi Wesley Sneijder e Ricardo Alvarez. Ma ancora una volta determinante anche Julio Cesar, che salva i suoi in più di un'occasione.

PRIMO TEMPO - Contro l'Udinese, nel recupero della 33^ giornata non giocatasi per la tragica scomparsa di Piermario Morosini, Stramaccioni propone Sneijder dal primo minuto, insieme ad Alvarez a supporto dell'unica punta Milito: Zarate si accomoda in panchina, non convocato Forlan. Si conquista una maglia da titolare anche Guarin, a comporre il centrocampo insieme a Stankovic e Cambiasso. In difesa - assenti per infortunio Zanetti e Chivu - il tecnico sceglie Lucio-Ranocchia coppia di centrali, con Maicon e Nagatomo laterali.

[FOTO Mercoledì, 25 Aprile 2012 16:55]
Read More

Akhir nya terungkai semua persoalan

Assalamualaikum WBT


Tanggal 17 April 2012 telah terjawab semua persoalan yang bermain di dalam benak fikiran beberapa sahabat tidak terkecuali juga aku. Nama-nama yang telah dipetik untuk di transfer kan ke Temerloh akhirnya telah dikeluarkan.






Tidak terkecuali aku, bukan sahaja ditukarkan tetapi juga telah totally buat kerja lain dah lepas ni. Sebelum ini aku pegang admin & account tetapi selepas ini aku dok pegang bahagian usahawan la plak...layan kan ajo SYMP.
So bila surat dah keluar ni kena fikir macam-macam la plak...mana nak buat dokumen serah tugas yang sememang nya keje aku berlambak-lambak..so CC yang amik alih lepas ni mintak dia kuatkan semangat huhu...


Tokojut Den
Read More

Wednesday, April 25, 2012

#WW-Wordless Wednesday # 42








Tuesday, April 24, 2012

Yey Dapat Jumpa Mata Air kat KG

Assalamualaikum WBT


Wife aku mesti pikir bukan bukan tengok tajuk entry aku ni..hehe sayang jangan marah ek papa x de mata air lain selain awak ngan syaza je..





Aku sebenarnya happy sangat minggu lepas sebab dapat balik kampung awal..selalu nya habis keje baru dapat balik kurang-kurang pukul 9.00 malam baru dapat sampai kampung. Sampai pun kadang-kadang x sempat nak main-main ngan syaza sebab dia dah tido.
Read More

Monday, April 23, 2012

Patut lah ada sesuatu pelik 2 'weekend' lepas

Assalamualaikum WBT


Berita tentang kematian pemain bola sepak semasa perlawanan berlangsung bukan lagi asing pada kita. Ada 2 3 kes dah terjadi baru baru ini. Yang paling terbaru kematian pemain pasukan Livorno Piermario Morosini dari Liga Sirie B Itali yang telah disahkan meninggal dunia di hospital selepas rebah di tengah padang disebabkan serangan penyakit jantung.






Tragedi ini berlaku semasa perlawanan Sirie B liga Itali antara Livorno menentang Pescara. Semasa kejadian perlawanan tengah memasuki minit yang ke - 31.


Read More

Friday, April 20, 2012

Khas Untuk Pembaca "Phat Corner"

Assalamualaikum WBT

Disebab kan hari ini aku akan outstation dan entry ini adalah entry 'autobot' eh eh silap auto publish. Aku akan ke daerah Rompin untuk menjadi panel penilai dalam satu pertandingan yang dianjurkan oleh Jabatan Perpaduan Negeri Pahang.





Jadi ini hadiah untuk korang ek...dengar untuk ketenangan minda dan juga diri anda..


p/s : habis program di rompin yahoo balik kampung jumpa anak

Thursday, April 19, 2012

Takziah untuk rakan sekerja

Assalamualaikum WBT


Mintak tolong korang sediakan tisu banyak-banyak sebab kisah yang ingin dikongsi ini memang sangat-sangat sedih.





Seorang sahabat aku telah mengalami kemalangan pada pagi semalam bersama isteri nya ketika dalam perjalanan untuk ke tempat kerja di Kompleks Kraf Kuala Lumpur. Kebetulan aku outstation semalam dan bertugas di Raub dan hanya mengetahui berita ini pada pukul 4.00 petang setelah aku buka FB aku.
Muka depan Utasan hari ini- Suami hiba lihat isteri digilis lori
Read More

Wednesday, April 18, 2012

#WW-Wordless Wednesday # 41



Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :) 

Tuesday, April 17, 2012

Blogger Kena Saman??

Assalamualaikum WBT


Sekarang ni memang tidah hairan dah kan cerita saman menyaman ni. Ye la kan saman yang biasa kita dengar memang tak heran la kan contoh macam saman ekor, saman JPJ, saman trafik dan tidak ketinggalan jugak saman x pakai kad matrik * bagi yang belajar kat Uitm ke IPT ke...x ketinggalan saman menyaman tidak ketinggalan dalam dunia blog..


Ok baru baru ini ada seorang blogger telah di saman ..kalau tak silap aku pada minggu lepas. Aku dapat tau yang aku sorang je yang tau perkara ini. Jadi aku amik peluang la untuk publish entry ini.


Kesian Kena Saman - terpaksa censored
Read More

Monday, April 16, 2012

Gambaran Hari Kiamat

Assalamualaikum WBT

Gambaran Hari Kiamat


- Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

- Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

- Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

Read More

Friday, April 13, 2012

Dapat jemputan makan malam

Assalamualaikum WBT


Rasa nya minggu lepas tak ada pun entry pasal aku ye tak ? semua entry lawak je so untuk kali ini entry serius sikit ek. Minggu lepas aku dapat jemputan makan malam bersama Sultan Pahang di Zenith Hotel , Kuantan. Orang sekitar Kuantan tau la hotel ni kat mana sebelah East Cost Mall je..






Jika diikutkan surat jemputan pukul 8.00 dah kena ada kat Zenith so lepas maghrib dalam pukul 7.45 malam aku ngan geng-geng lain gerak dari opis untuk ke Zenith.
Read More

Thursday, April 12, 2012

Wednesday, April 11, 2012

WW-Wordless Wednesday #40

Google mana banyak tikus jap ;-)

Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)   



Tuesday, April 10, 2012

Tips Cara Buang Timeline di FB

Assalamualaikum WBT


Baru-baru ini tokey FB ala si mark zukerberg tu ada buat macam pengumuman kat FB yang beliau mengatakan yang FB akan bertukar sepenuhnya kepada Timeline / Garis Masa dalam bahasa Melayu nya. Setelah survey yang aku buat ke atas 18 Juta responden seluruh dunia mendapati 17.5 juta mencik ngan timeline ni.


Aku tak tau kenapa mereka mencik sangat dengan timeline tetapi daripada 17.5 juta itu aku adalah salah seorang hahaha..aku tak suka satu je garis masa ini. Ia menyebabkan kepala hotak aku serabut.


TIMELINE
Read More

Monday, April 9, 2012

Kisah Aaron Aziz

Assalamualaikum WBT


Kejadian ini berlaku baru - baru ini. Masa tu aku pergi keluar bandar berseorangan sebab nak beli sedikit barang keperluan rumah. Tapi aku dah mula perasan yang benda ni terjadi sejak tahun lepas lagi. Ini buatkan aku tak sedap hati bila aku keluar seorang diri.





Bila aku keluar dengan anak dan wife aku tak de plak jadi cam ni cuma bila aku keluar sorang-sorang je..Aku naik risau ..takut pun ada..bukan apa aku tak biasa..
Abam Aaron Nak Sainnnnn
Read More

Saturday, April 7, 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum WBT
Aku balik kampung minggu ni so aku tinggalkan korang dengan lagu ini ya
Syukur sentiasa ok
(entry auto paublish )



Dian Sastro: 
Disaat waktu berhenti... kosong
Dimensi membutakan mata, memekakkan telinga
Lalu diri menjadi hampa
Saat paradigma dunia tidak lagi digunakan untuk menerka*
Sadarku akan hadirmu, mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri
Yassin:
Ult li albi bissaraha (I'm opening up my heart with honesty)
Hayya nab'idil karaha (Let's avoid the hated and hatred)
Syakkireena a' kulli ni'ma (Let's remain thankful with what we have)
Ba' ideena anil fattana (Let's avoid all lies and sins)

Malique:
Merenungi luar jendela, 
Mengagumi kebesaran yang Maha Esa
Ku menilai kehidupan dari sudut berbeza
Tak memadai hanya kecapi rasa selesa
Maukan harta yang mampu beli 1 semesta
Berpesta ke pagi botol bergelimpangan
Kekasih muda bukan takat berpegang tangan
Harta dan jamuan nafsu tidak berkekalan
Bila menjelang tua bukan itu jadi bekalan
Dan jangan puisi ini disalah tafsir pula
Bukan berkhutbah cuma betuli diri jua
Ingin hidup sempurna, aset nilai berjuta, 
Saling tukar wanita, senyum dan mati tua.
Bakat dikurnia jangan disalah guna
Jangan kufur nikmat yang diberi percuma
Guna kelebihan untuk hikmah bersama
Jagalah nama hidup penuh pementasan dan drama
Ada berisi ada yang kurus, 
Ada melencong ada yang lurus bukan semuanya tulus
Ada sempurna ada kurang upaya
Ada yang jadi buta hanya bila sudah kaya
Sebesar rumah bermula dengan sekecil bata, 
Boleh hilang dalam sekelip mata
Ucaplah Alhamdulillah bukannya sukar, 
Kerna semua yang kaya atau besar
Tetap Allahuakbar! 
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/too
Read More

Friday, April 6, 2012

Standard Pemandu Malaysia Lah Kan

Assalamualaikum WBT


Malam tadi malam jumaat kan ? cerita kat TV3  mesti cerita hantu . Tapi entry ini tak ada kena mengena pun dengan tv3 ke dengan hantu ke hatta dengan piring astro rumah aku. Cuma terdapat beberapa persoalan yang bermain di benak fikiran aku dengan apa yang terjadi pada aku malam tadi.





Selepas maghrib lebih kurang dalam pukul 8 malam aku bertolak dari rumah untuk ke bandar kuantan. Aku nak bayar bil celcom + nak cari Sebamed Baby Cream kat Watson untuk anak aku. jadi bermula lah perjalanan dan pemanduan berhemah aku menyusuri jalan kuantan bypass untuk ke pusat bandar.


Aku p beli ni la ;-)

Setel bayar bil kat celcom centre aku teruskan perjalanan ke EC Mall. Aku dah tak terpikir tempat lain dah selain dari Watson kat EC Mall tu untuk aku tuju. Dapat dah barang yang aku nak..tetiba perut aku berkata " tuan tuan saya lapar " dialog itu terus meluncur melalui salur darah dan terus ke otak seterus nya ke gegendang telinga aku.

Read More

Thursday, April 5, 2012

Penjagaan Kulit Guna Tomato

Assalamualaikum WBT


Sebelum ini phat ada buat entry pasal khasiat tomato. So bagi yang terlepas sila la ke SINI. Jadi untuk meneruskan kesinambungan cerita tomato untuk slot hari ini phat nak kongsi ngan korang beberapa petua penjagaan kulit dengan menggunakan tomato. Dah macam blog penjagaan kecantikan plak haha jangan marah ek Zoey zau yah & Fyna ;-)






Mengecilkan liang roma
Campurkan satu sudu jus tomato segar dengan dua hingga empat titik jus limau. Sapukan bahan tersebut menggunakan kapas pada kulit wajah dan urut perlahan-lahan. Biarkan selama 15 minit. Bilas dengan air suam untuk mengecilkan lagi liang roma, selepas itu sapukan pelembap muka.
Read More

Wednesday, April 4, 2012

WW-Wordless Wednesday #39

Assalamualaikum WBT


Maksud Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)   

Tuesday, April 3, 2012

5 bulan dah

Assalamualaikum WBT


Rasa nya macam baru semalam je peristiwa ini berlaku nak tau peristiwa apa sila ke SINI. Ternyata 28 mac 2012 genap sudah 5 bulan perkara itu berlaku. Dah 5 bulan dah usia anak papa.





Jumaat lepas aku balik ke kampung untuk habiskan masa bersama-sama anak aku. Rindu betul aku rasa sebab 2 minggu aku tak jumpa dengan Syaza. Tengok keadaan dia makin semangat badan dia. Dia pun dah makin bijak. Dah pandai nak ikut orang yang dia kenal..

Read More

Monday, April 2, 2012

Khasiat Tomato

Assalamualaikum WBT 


Hari ini nak cerita sikit pasal tomato. Setelah di google google berkenaan khasiat buah tomato ternyata tidak dinafikan yang memang terdapat banyak khasiat buah tomato ni. Aku sendiri antara manusia yang makan tomato sama seperti makan epal..sodap wei...






Ok kita cerita sikit berkenaan tomato. TOMATO atau nama saintifiknya Iycopersicon esculetum sememangnya digemari ramai. Sama ada diratah begitu sahaja atau digandingkan dalam pelbagai jenis masakan, tomato menjanjikan keenakan tersendiri. Hidangan Mediterranean dan Asia Barat menjadikan tomato sebagai bahan asas yang paling kerap digunakan.


pinjam sat na google
Read More