Thursday, September 27, 2012

Live Streaming BAJET 2013 Malaysia oleh Perdana Menteri

Salam & Greetings,

Sukacita dimaklumkan bahawa Pembentangan Bajet 2013 oleh YAB Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia dan Menteri Kewangan akan diadakan seperti berikut: 



Tarikh : 28 September 2012 (Jumaat) 



Masa : 4.00 petang 



Tempat : Parlimen Malaysia 




Untuk makluman, selain dari stesen-stesen televisyen seperti RTM, TV3, NTV7, ASTRO, TV ALHIJRAH dan BERNAMA membuat liputan siaran langsung, Pembentangan Bajet 2013 juga akan disiarkan secara langsung (webcasting) melalui Portal Bajet 2013. Siaran langsung ini boleh didapati dengan melayari Portal Perbendaharaan Malaysia di http://www.treasury.gov.my . Teks Ucapan Bajet 2013 dan Laporan Ekonomi 2012/2013 juga boleh dimuat turun dari Portal Perbendaharaan Malaysia selepas YAB Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak membentangkan Bajet 2013. 

 Selain dari itu Bajet 2013 juga boleh diakses melalui:
 

• Mobile Web – http:// www.treasury.gov.my /bajetmobile 
• Pautan RSS – http://www.treasury.gov.my 

• Pautan menerusi laman web agensi-agensi di bawah Kementerian Kewangan seperti  berikut: 


• Kastam Di Raja Malaysia – http://www.customs.gov.my 
• Bank Negara Malaysia – http://www.bnm.gov.my 
• Suruhanjaya Sekuriti – http://www.sc.com.my 
• Lembaga Hasil Dalam Negeri – http://www.hasil.gov.my 


Jom sama-sama kita saksikan.

Tuesday, September 18, 2012

Jom Boikot Negara Pengeluar Filem Hina Rasul Kita

Assalamualaikum WBT

Sebagai seorang muslim mari lah kita ramai-ramai sebarkan entry ini :-


Film 786(innocence of muslim) adalah sebuah film yg dibuat di Holland tentang lawak mengenai Nabi Muhammad SAW yang kita cintai. 60 juta masyarakat muslim dpt menghancurkan ekonomi Holland dengan waktu kurang dari 5 minit dgn cara mengirimkan pesan ini, Mudah2han kita dapat menjawab pertanyaan dari Allah SWT kepada kita, ketika Allah SWT menanyakan kepada kita nanti mengenai apa tindakan yang kita lakukan ketika Rasul yang dicintai Nya dijadikan bahan lawak? Denmark telah mengalami kerugian...

tolong jangan biarkan pesan ini berhenti di Wall anda. Seperti yg anda ketahui, semua surat kabar Denmark memuat lawak tentang Nabi Muhammad SAW dan sampai sekarang mereka juga tidak menyesal. Jom kita buat mereka menyesal dengan perbuatan mereka...

The Danish Ambassador, Perdana Menteri dan Denmark Nasional Channel sekarang sdg berusaha melakukan sesuatu utk menghentikan boikot yg dlakukan oleh umat muslim sejak 1 bulan lepas, dimana atas pemboikotan tersebut mereka mengalami kerugian sekitar £ 4 Miliar. 
ika kita terus melakukan boikot terhadap produk2 Denmark dalam 7 bulan atau lebih akan mengakibatkan mereka dpt kehilangan £ 80 milyar. Percayalah, jangan stop untuk meneruskan pesan ini sebanyak mungkin kpd saudara-saudara muslim.., yakinlah anda dapat melakukannya dlm waktu 15 minit utk menyebarkan kpd saudara2 muslim lainnya....

SECEPATNYA? INGAT RASULULLAH MUNGKIN AKAN MENANYAKAN KEPADA KAMU (MEMINTA JAWAPAN) DIHARI PEMBALASAN NANTI, APA YANG TELAH KAMU LAKUKAN KETIKA MEREKA MENJADIKANKU SEBAGAI BAHAN LAWAK? Adakah kita akan terus diam apabila Rasul tercinta yang akan memberi syafaat pada kita dipadang mahsyar nnti terus dihina? ALLAHUAKHBAR

p/s : JOM SEMUA BLOGGER BUAT ENTRY INI & JANGAN LUPA SELAWAT BANYAK2

Thursday, September 13, 2012

Hanis Zalikha dalam "Mad Markets"

Assalamualaikum WBT

Terkejut tak tengok tajuk entry ni?? Nape tetiba je ada nama Hanis Zalikha..sape yang tak kenal dia ye tak? Aku percaya geng geng blogger mesti kenal ngan dia..pastu mesti jadikan dia macam idola dalam berblog terutama geng geng blogger perempuan..





Malam tadi aku dok layan tv9 cerita "hangitnya raya" pastu dok usha info kat remote astro aku ada pulak cite "Mad Markets"..host cerita tu si Hanis Zalikha ni la..program ni berbentuk santai di mana beliau akan pergi ke destinasi destinasi terpilih untuk shopping..so kepada kaki kaki shopping jangan lupa tengok rancangan ni..best weh..
Read More

Tuesday, September 11, 2012

2 Raket tenis RM 99.00

Assalamualaikum WBT

Rezeki lepas raya..claim pindah hari tu dapat lepas raya jadi tak ada lah kering sangat kan lepas lepas raya ni ;-) alhamdulillah. Dan kesempatan ini aku memang dah berniat nak beli raket tenis. Jadi start minggu lepas aku dah try usha usha webiste yang jual barangan sukan online.





Banyak jugak website aku terjah untuk memilih sendiri jenama dan yang penting harga raket tu tak mahal sangat..sebab kalau diikutkan kepada jenama dan harga jika raket tu harga 250 ke atas tu dah kira baik dah tu..tapi kalau ada yang 150 lagi ok...
2 = RM99.00 ok la kan
Read More

Saturday, September 8, 2012

Belajar Cara Servis Tenis

Greetings,

Jom belajar macam mana cara nak serve masa main tenis
Tapi harus di ingat bukan aku yang ajar ye 
Tapi ada kawan aku yang ajar
jadi sesiapa yang baru nak belajar tu 
Ini adalah panduan terbaik untuk anda

Layan Gambo ni dulu

dah sikit sikit sudah
Moh belajar pulak

Ok bila rasa dah pandai 
boleh la bawak p main ye
kuar kan peluh bakor lemak tu
aku next week start turun court kot
kalau ada court kosong la
p/s : auto publish biasa lah sabtu ahad aku tengah layan anak aku kat kg