Thursday, February 24, 2011

Kisah Aku ..yang ingin aku kongsi (jadikan pedoman)

Salam & Hye Kawan2...

Entry kali ni just nak cerita pasal susah payah masa aku nak dapat keje dulu...bese la kan pas hbs study mesti la semangat bekobar-kobar nak cari keje kan...ye la nak bina masa depan hehe....

Aku habis study dalam bulan April 2005...so aku konvo dalam bulan September...belajar pun x tinggi mane pun setakat diploma Uitm je..tu pun pointer x berapa cantik.....hahaha....nak mulakan cerita mc bese la..suratkhabar dan internet jd teman setia la masa ni...ye la kan nk cr lubang2 keje..untuk di pohon.....byk jugak la permohonan di hantar dan ada jugak yg panggil interview...tp malang sume jenis nak kan experience..mane aku ade..aku fresh graduate.....so 2005 dah nak hbs dah...aku x keje2 lagi..mak aku dah dok bising ye la...dok umah je mengabih kan bogheh dio hahaha....

Awal tahun 2006 aku nekad ngan geng2 yg same graduate untuk menoreh getah..masa tu harga getah 2 ringgit lebih je paling tinggi tp ok la dpt jugak la tampung belanja.....Aku ingat lagi sume graduate u mase tu sume menoreh sementara nk tunggu dpt keje tetap mkn dekat setahun jugak la motong getah...tp meriah je...hehehe.....

So dalam bulan 6 2006 aku dpt interview kat Perodua Rawang....sebagai Technical Assistant...alhamdulillah dpt aku keje 2....so dalam 2 minggu pas interview tu aku di panggil bekerja....best keje kat sini..ujung taun bonus kaw2 punya hahaha....tp jodoh aku ngan perodua x panjang...aku dpt keje gomen....hehe...dari 2009 sampai la skang....tp mmg susah nk cr keje kan skng ni....walaupun kite belajar tinggi mane pun belum tentu kita leh dpt keje....sume tu rezki bagi kita.....so jgn berhenti berusaha k....

Wednesday, February 23, 2011

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011


Salam & hye kawan2 semua...aku dah lama x join contest jadi peluang ni aku amik untuk join. Walaupun aku tau blog aku x sehensem mane pun saja suka-suka nak join n nk ramaikan geng2 bloger.....so untuk join korang kene buat apa yang telah di listkan seperti di bawah...

1.Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011
2.Letak Header Hikayat Si Luncai
3.Jadi follower blog ni. (taknak follow pun takpe..tiada paksaan)
4.Tag seorang rakan blogger lelaki dan seorang rakan blogger perempuan. (nak tag ramai pun boleh.)
5.Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni
6.Blog-blog yang join segmen ni luncai akan masukkan dalam bloglist dekat sidebar
7.Pemenang akan luncai promote blog dalam sticky post selama 1 minggu
8.Tarikh tutup 28 Feb 2011 / 11:59 PM

So aku tag 2 rakan aku 
1. Siti Saffiyah (girl)
2. Lurim (boy)

Jana Pendapatan Pasif Dengan Heartbeat.My

Salam dan Hye Semua,

Entry kali ni aku just nak ajak korang join Heartbeat.My...mudah-mudahan kita akan dapat tambah pendapatan melalui blog-blog anda...kat sini aku akan bg tau cara-cara mcm mane nk sign up....
1st sekali macam biasa la..korang kena la sign up dulu.....kat sini http://www.heartbeat.my/..kat bawah tu ada button sign up..so korang masukan emel korang kat situ & satu emel dr pihak HB akan korang terima..so just klik je kat link yg HB bagi untuk langkah seterus nya....

Lepas korang dah sign up tu...korang berpeluang untuk join HB affiliate...(lihat gambar di bawah) so korang just klik kat ruangan create account dan ikut arahan seterus nya...selamat mencuba...pastu korang akan dapat la banner untuk diletakkan kat blog korang..mcm yg aku letak kat atas blog aku ni...klik jgn x klik ok..tq...

Benefit yg korang akan dpt bile join (untuk lebih jelas sila klik pada gambar)


klik kat sini untuk keterangan lanjut


Tuesday, February 22, 2011

THE FACEBLOG jom sertai kami sekarang!

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Jom pergi Hari Kraf Kebangsaan 2011 (HKK 2011)

Salam & hye kawan2 semua,

Entry kali ni aku nak promote skit pasal event besar yang Kraftangan Malaysia buat tiap2 tahun...masuk tahun ni dah 8 tahun berturut event ini dijalankan.Dan dengan ada nya event ini usahawan-usahawan kraf dari seluruh negara dapat meningkatkan jualan mereka....

Hari Kraf Kebangsaan (HKK 2011) ini akan diadakan bermula 23 Februari 2011 sehingga 7 Mac 2011 di Kompleks Kraf Kuala Lumpur Jalan Conlay.Aku bagi pihak Kraftangan Malaysia dengan ini menjemput semua sahabat untuk hadir ke HKK ini...marilah kita sama-sama merasakan kemeriahan suasana HKK 2011.

Selain dari jualan kraf hasil rimba, batik, tenun, songket, ukiran kayu, perabot dan banyak lagi....HKK juga turut diserikan dengan demonstrasi-demonstrasi dari negara luar seperti demonstrasi tenunan dari negara China, Uzbekistan dan Bangladesh. di HKK juga lah kita semua berpeluang mendapatkan rekaan-rekaan baru kraftangan dan juga boleh membeli kraftangan dengan harga yang berpatutan. Untuk keterangan lanjut sila layari website rasmi Kraftangan Malaysia http://www.kraftangan.gov.my. So kepada yang berkesempatan sila datang ke HKK 2011.Datang jangan tak datang!!

Friday, February 18, 2011

Team Bola Yang Korang Sokong (Minat) ??? Kira die hard fan la...

Salam & Hye Kawan2 semua.....

Hari ni aku nk kongsi ngan korang sesuatu pasal bola sepak...bola sepak memang menjadi sukan yang paling ramai fan terutama lelaki..tetapi x ketinggalan jugak ramai jugak pompuan yang dah minat bola sekarang ni....korang bleh tgk sendiri kan kalo kat mamak ada live bola...dah makin ramai pompuan yang layan bola jugak...dari pemerhatian aku kat Malaysia ni...kita lebih suka kan team2 dari liga Inggeris..betul x??sebagai contoh ramai fan MU,Liverpool,Arsenal,Chelsea dan byk lagi club...

So kat sini aku nk kongsi team yang aku sokong selama ni....aku dah sokong team ni dari sekolah lagi....so x kisah la menang ke kalah ke aku still ngan team ni..kalo main game PS ke Manager ke aku mesti pilih team ni....Team yang aku minat atau sokong selama ni ialah INTER MILAN.....kwan2 aku semua pelik sebab aku sokong team ni..ye la die org sume kan sokong kelab2 besar dari liga inggeris....

Kejayaan besar team Inter adalah pada musin lepas...ye la kan menang juara liga sirie A, Menang Piala Itali dan yang paling best sekali menang UEFA Champions League.......kwn2 semua respect kejap la...hahaha..walaupun x se femes mane tp leh jadi champion......

Ok..sekarang ni aku nk kan komen2 dari korang k....Team ape yang korang sokong kat liga luar negara...kalo nak ulas kenapa pun dialu alukan k...bukan untuk ape just for fun.....jumpe lg.....

Monday, February 14, 2011

Jom Jogging!!!

Salam & hye kawan2 semua...
Actually untuk entry kali ni aku x de idea...so aku just nk kongsi cite masa aku g jogging minggu lepas...Minggu lepas aku n wife aku plan nk g jogging 5 hari tetapi x tercapai...aku dapat pegi 2 hari je...iaitu pada hari Rabu & Khamis minggu lepas....

Balik je keje dalam pukul 5.15 aku pun siap2 untuk gerak ke Taman Bandar Indera Mahkota Kuantan..dalam pukul 5.45 camtu aku ngan wife aku sampai la ke sana....ramai jugak org...meriah sungguh....aku ni sebenarnya dah lama x bersukan ..jadi aku amik peluang ni untuk jogging lebih skit hehe....

Akhirnya dapat la buat 2 round....byk jugak la peluh keluar....rasa ringan skit badan ni....so dlm minggu ni kami plan nk g jogging lagi...tp tgk keadaan cuaca jugak la...kalo cerah kami on kalo ujan kami off la.....Taman Bandar ni pun bukan tuk jogging saje tetapi sesuai jugak untuk lepak2 lepaskan tekanan....kalo bwk anak2 main2 kat sini pun cool....






Friday, February 11, 2011

Ade ke patut????Aku perlukan komen2 dari korang ye...

Salam, Hye kawan2 ku semua...

Ok hari ni aku nk cite skit ape yg telah terjadi kepada wife aku....Semalam wife aku telah diarahkan oleh satu company untuk pergi ke temuduga...temuduga jawatan setiausaha...kalo ikut qualification tu company tu nak kelayakan SPM je......wife aku tanya jugak pendapat aku nk pegi ke x?aku suruh jugak die pegi kalo x dapat pun at least ada pengalaman interview......

So nk jadikan cerita petang semalam dalam pukul 3 sampai wife aku kat company tu...dia bg tau aku yang ade dlm 8 org candidates untuk interview jawatan tu....wife aku giliran yang ke 6...aku balik2 keje wife aku cite la kat aku....die cakap calon yang pertama lepas keluar muka merah, yang kedua pun sama, yang ketiga pun sama dan yang paling best calon sebelum wife aku tu keluar2 menangis.......

Sekarang sampai giliran wife aku....macam bese..ada 3 org dalam bilik tu yg menunggu (interviewer)...so die ketuk pintu bagi salam dan masuk....salah seorang dari peng interview suruh wife aku duduk...jadi wife aku duduklah...nk duduk kene la tarik kerusi...kan???lepas je wife aku duduk wife aku kene sound ngan salah sorang interviewer tadi....die cakap ape korang tau.....die cakap kat wife aku SAYA X NAK KAMU.KELUAR DARI SINI.KAMU NI X POLITE.Ape ke jadah nye tadi suh duduk pastu marah plak..ok fine...pastu wife aku tanye la ape salah die...org tu jawab ape lak..KALO MASUK UMAH ORG BLEH KE KITA SUKA2 HATI ALIH PERABOT UMAH ORG..???wife aku ni jenis menjawab jugak cakap je la x boleh...rupa nya interviewer tu x puas hati wife aku tarik kerusi tu je masalah nye...wife aku cakap kerusi tu mmg la kene tarik ke depan kalo kita nak duduk...aku mmg menyirap la dengar cite wife aku semalam...pastu ape yang die cakap lg wife aku ni kuat melawan...haha..dah bende betul kene la jawab ye x??

Patut la pekerja ramai benti sebab bos mmg mcm haram jadah perangai.....ni lg satu peel org melayu kot...mcm bagus!!!! company xde la besar tp interview mengalahkan interview CEO.......so korang apa pandapat korang pasal ni....aku nak tau sgt komen2 korang k.......kalo aku yg kene semalam aku tunjuk fuck je kat muka interviewer tu.....

Tuesday, February 8, 2011

Ber 'PICNIC' di Cherating!!!!

Salam & Hye kawan-kawan semua...jumpe lagi dalam entry kali ini...
Aku, wife aku dan family mertua telah ber'picnic' di Cherating pada 4 Februari 2011 yang lepas...terus terang aku katakan aku x pernah pergi ke pantai cherating ni walaupun dah setahun lebih aku dok sini...ini first time aku pergi....

Lepas sembahyang jumaat lebih kurang pukul 2.30 kami bertolak dari rumah aku...kami pergi 2 buah kereta..kereta abg ipar aku sebiji & kereta aku sebiji...Wife aku dah ready kan speghetti untuk kami mkn kat cherating nanti..sedap !!!!hehehe....

Family mertua aku dah readykan ayam,ikan,sotong & sosej untuk dibakar bila kat pantai nanti...actually picnic ni sempena nak sambut birthday anak buah aku yg ke setahun...suka sgt si lisa ni main kat pantai walaupun masih kecik hehe......hampir 3 jam dok kat sini dlm pukul 6 kami pun blk umah....meriah beb!!!! korang layan la ade picture kat bawah..kalo nk tgk byk pic g kat FB k....

Happy Birthday Lisa

Me & My Wife

Romantik x?

baru sampai

Ayam bakar siap

Lisa....

;-)



Iklan Jawatan Kosong / Job Vacancies

Salam & Hye kawan2...hari ni aku kongsi lagi vacancies..just try ok!!


Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam atau lebih dikenali sebagai PPSPPA adalah hasil daripada evolusi Dasar Pengurusan Sisa Pepejal Negara. Secara amnya, dasar ini bertujuan untuk mewujudkan sistem Pengurusan Sisa Pepejal (PSP) yang menyeluruh, bersepadu, kos efektif, lestari dan diterima masyarakat yang mementingkan pemuliharaan alam sekitar.

Pemohon adalah dipelawa daripada calon-calon anak Negeri Kedah, yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Pusat Haemodialisis Zakat Kedah: 1. Pegawai Kewangan (1 Kekosongan) 2. Jururawat Dialisis (3 Kekosongan) 3. Pembantu Dialisis (4 Kekosongan) MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN Tarikh Tutup Permohonan: 25 Februari 2011

Saturday, February 5, 2011

Iklan Jawatan Kosong / Job Vacancies

Salam & Hye kawan2...hari ni aku nk kongsi lg beberapa iklan jawatan kosong..so kalo berminat just cliks kat tajuk2 kat bawah untuk maklumat lanjut....good luck...


Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS), sebuah agensi Badan Berkanun di bawah Kementerian Pengangkutan Malaysia mempelawa calon-calon yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut: 1. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1 2. PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN GRED N17

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), sebuah agensi penyelidikan utama dalam bidang perhutanan negara ini di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar mempelawa calon-calon yang berkelayakan, komited dan bertanggungjawab untuk mengisi kekosongan jawatan berikut: 1. PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q27 2. PEMBANTU TADBIR ( P/O ) GRED N17

Universiti Sains Islam Malaysia sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam yang ditubuhkan di bawah Akta Universiti dan Kolej Universiti mempelawa warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan yang berkelayakan untuk mengisi jawatan-jawatan yang berikut: (a) Pengurusan dan Profesional Pegawai Pergigian U48 Pegawai Tadbir N41 (b) Sokongan Jururawat

Thursday, February 3, 2011

Inter Milan Player Transfers 2011

Striker Pazzini joins Inter


Inter Milano have signed Italy striker Giampaolo Pazzini from Sampdoria for a reported fee of €13m, with forward Jonathan Biabiany moving in the opposite direction. The 26-year-old Pazzini, who will have a contract until 2015 with the Nerazzurri, joined Sampdoria from Fiorentina in January 2009 and scored 36 goals in 75 league games. Meanwhile, the 22-year-old Biabiany has left Inter for Sampdoria. The former Chievo Verona player had returned Inter last summer after a loan spell at Parma, and has appeared in 14 Serie A matches and five more in the Champions League group stage.
Japanese defender Yuto Nagatomo on loan from Cesena; Austrian midfielder Christoph Knasmullner from Bayern Munich; French midfielder Houssine Kharja on loan from Genoa; Forward Giampaolo Pazzini from Sampdoria for a fee of €13m; Defender Andrea Ranocchia from Genoa for a fee of €12.5m..Forza Nerrazurri!!!!!
Kharja

Nagatomo

Pazzini




Wednesday, February 2, 2011

yey esok start cuti!!!!!

Salam & Hye kawan-kawan....

Actually 2 3 hari ni aku agak busy sebab next week ade meeting dgn VVIP..so kene prepare byk bende..so alhamdulillah hari ni dapat gak aku setelkan beberapa perkara sebelum bercuti 4 hari sempena tahun baru cina...so bg kwn2 yg sambut tahun baru cina...aku ucapkan gong xi fa cai.....

malam ni aku x tau nk update ape tapi...aku nk mintak kawan2 semua doakan semua mangsa2 banjir selamat...sebab pakcik dan makcik aku punye umah kat segamat hampir tenggelam..kalo nk diukur dengan ketinggian manusia lebih kurang paras leher manusia normal...

Apa yg aku dpt tau barang2 umah hampir semua rosak dan x boleh digunakan lagi...aku x de byk gambar cume ade satu je..korang tgk la sendiri....

dalam kan???

Jawatan Kosong / Job vacancies

Salam & Hye kawan-kawan semua....hari ini aku kongsi lg iklan jawatan kosong....so jgn segan2 klik kat header kat bawah ye....

Dewan Bahasa dan Pustaka dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan yang berikut: 1. PEGAWAI TADBIR GRED N41 2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N27 

Kami adalah Anak Syarikat milik Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (RISDA) mengalu-alukan penyertaan anda untuk menjadi kakitangan kami. 1.Pengurus 2.Eksekutif Ladang 3.Eksekutif Pemasaran Dan Khidmat Kontrak 4.Penyelia Ladang 5.Penyelia Pemaaran Dan Khidmat Kontrak Iklan lengkap jawatan kosong di RISDA Plantation Tarikh Tutup 15 Februari 2011 

 Majlis Amanah Rakyat (MARA) sebuah agensi di bawah Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) mempelawa individu-individu yang berkelayakan, berwawasan, berfikiran dinamik, mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan berdedikasi serta boleh menyumbang ke arah kecemerlangan MARA untuk mengisi jawatan sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah di Institusi-institusi Pendidikan

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kekosongan jawatan-jawatan berikut: 1. Penolong Jurutera J29 2. Juruteknik J17 3. Pembantu Akauntan W17 4. Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N17 5. Pekerja Awam R1 Semua Taraf Jawatan Adalah Tetap 

 Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Institut Kefahaman Islam Malaysia sebuah Syarikat Awam Berhad dengan jaminan ( Company Limited by Guarantee ). 1. Fellow Kanan (Syariah) 2. Fellow Kanan (Pendidikan) 3. Fellow Gred 48 Semua Taraf Jawatan Adalah Tetap

Dengan ini, Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri Terengganu mempelawa rakyat Malaysia yang berkelayakan serta berdedikasi untuk memohon jawatan seperti berikut: Jawatan : PENGHANTAR NOTIS Kod Gaji : N3 Kod Skim : 4320 Jabatan : PELBAGAI JABATAN KERAJAAN NEGERI TERENGGANU Klasifikasi : PERKHIDMATAN PENTADBIRAN DAN SOKONGAN