loading...

Monday, August 8, 2011

Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku

Untuk Maklumat Lanjut Sila Klik Pada Gambar Di Atas

Salam, sebenarnya aku dah lama nak join segmen JT ni tapi x sempat..so hari ni curi masa skit nak join segmen ni...kalo diikutkan banyak makanan kegemaran masa bulan puasa ni....tapi phat ni lagi prefer makan nasi putih dan lauk pauk.....kuih muih ni agak kurang la...tapi makan jugak...

Makanan kegemaran phat ialah Asam Pedas Ikan + Bendi / Tomato ( nak2 wife yg masak )


Kalo air plak biasa la kan air sejuk tapi baru-baru ni phat minum bandung + cincau  / dulu2 nye feveret air kelapa lemon 

   

Untuk itu dengan segala hormat nya phat ingin tag seorang sahabat iaitu :






17 comments for "Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku"

sedapnye,pagi2 lgi dh bukak citer pasal makanan ye abg phat.. lapaq ka teww?hehe

x pandai makan ikan yang berkuah...huhuhu...

kelapa lemon? nak try ni...best x?

citarasa kita tak sama.. sbb zwan x suka ikan yang bergulai.. HEHE
btw, untunglah sbb ada isteri yang masak.. ;)


MySuaraBlog: Kenangan Singgah Sahur

Terima kasih Phat sebab tag. =D

Wah Phat, peberet kita sama la, Asam Pedas. Sangat-sangat peberet hati. Terutama mak yang masak. Sebab sendiri masak tak berapa nak umpph lagi. Ehehe.

bestnye tgk asam pedas tue..
terliur la plk..huhu

ya Allah tgh2 hari nih nmpak makanan pulak..adoii..HAHA :D

sepattotnye bukak belog ni tang malam..bukak2 paap tgok juadah adoooi..

okay phat, tetiba pulak perut berbunyi.. >.< untungg lah ada bini tolong masak, nak carik laki la jugak cenggini biar dia tolong masakkan.. HAHAHA :D selamat berbuka puasa ye phat :)

wahhh lazat gila T___T
cik ana nk join gak lah..hehe

kelapa lemon? errkk camne lah rasanya ek? hee.. kena cuba lain kali ni.

air kelapa campor lemon? perrrgh. bikin mouth watering ni.

fuhh menu bukak puasa dia. mmg mengiurkan. kelapa lemon pon mcm best je. tak pnh try lg..

Thanks phat sudi join segmen ni. senarai nama dah update. nnti check la kat blog JT yek..=) http://www.jejakaterhangat.com/2011/08/segmen-ramadhan-jejaka-terhangat.html

air bandung aku tak tahan tpi kari aku tak mkn..hehehe..

tpi mknan yg ko post ni buat aku jdi lapar sgt..=(

alamak ai..sedap nye ikan pari asam pedas toh phat oi..terliur nengok..bandung cincau pon best..

singgah dr segmen :)


ikan masak asam pedas mmg terbaek kalo utk berbuka hehe