loading...

Thursday, December 30, 2010

Happy New Year 2011

Salam & Hye Kawan semua....
Dalam masa 2 hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2010 dan datanglah tahun 2011. Ini bermakna usia kita meningkat setahun lagi....bagi yang tengah bersekolah semakin naik lah darjah dan tingkatan kamu..dan yang study kat U semakin bertambah lah semester kamu....
2 3 hari akan datang mungkin aku busy skit jadi...aku amik peluang ni nak wish kat korang semua awal 2 hari untuk tahun baru 2011 ni...bleh kan??hehe....

So, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan "SELAMAT TAHUN BARU 2011" / Happy New Year 2011 kepada semua x kira di mana jua anda berada...aku mendoakan semoga apa yang anda hajati akan tercapai pada tahun hadapan.....bagi yg x tercapai azam tahun ni rase nye leh carry forward kot hehehe........


"Keep the smile, leave the tear. Think of joy, forget the fear. Hold the laughter, leave the pain. Be joyous, because it's new year's day!!"

Malaysia won the AFF Suzuki Cup 2010



Hello my friends....first i want to congrats the Malaysian AFF Suzuki Cup team...so let read the full match report.Enjoy.....


 Goalkeeper Khairul Fahmi Che Mat saved an early penalty and Safee Sali netted his fifth goal of the tournament as Malaysia claimed the AFF Suzuki Cup title for the first time despite losing 2-1 to Indonesia in the second leg of final at the Gelora Bung Karno Stadium on Wednesday. 

Trailing 3-0 from the first leg, Indonesia squandered an opportunity to cut the deficit when Firman Utina's weak spot kick in the 15th minute was stopped by Khairul. And the home team's hopes of rescuing the match were effectively snuffed out when Safee scored on the break nine minutes into the second half. Mohammad Nasuha pulled back a goal with 18 minutes remaining and Muhammad Ridwan scored with a deflected effort two minutes from time to give the home side the win on the night although Malaysia still prevailed 4-2 on aggregate. 

The Malaysians had lost their opening match of the tournament 5-1 to the Indonesians but they claimed the AFF Suzuki Cup by allowing only three goals in their last five games. Meanwhile, the Indonesians were left to rue yet another disappointing end to an AFF Suzuki Cup campaign as they lost in the final for a fourth time. 

Both sides made two changes to their starting line-ups from the first leg. Arif Suyono replaced the suspended Oktovianus Maniani on the left of Indonesia's midfield while striker Irfan Bachdim was brought back in to replace Yongki Aribowo, who was ruled out with a knee injury. 

For Malaysia, right-back Sabre Abu and right midfielder Ashari Samsuddin came in for the suspended Mahalli Jasuli and Amirulhadi Zainal. 

The crowd, which included Indonesian president Susilo Bambang Yudhoyono, had filled every seat in the 85,000-capacity stadium nearly two hours before kick-off, hoping to roar their team on to the quick start that they needed to turn the tie around after their decisive loss in the first leg. 

The home side's first real opportunity arrived in the 17th minute when a long free-kick by Zulkifli Syukur was flicked on by Cristain Gonzales to his strike partner Irfan Bachdim, who stabbed his effort from close range straight at the goalkeeper. 

The Indonesians were presented with a gilt-edged opportunity to take the lead two minutes later when Australian referee Peter Green awarded pointed to the penalty spot after spotting a handball by a Malaysian defender as several players went up for a high ball into the box. 

Skipper Firman took responsibility for the penalty but his weak effort was easily saved by Khairul, who dived low to his left. 

The Malaysians were a constant menace on the counter-attack and they nearly got the crucial away goal a minute later when Ashari Samsuddin received a pass from Norshahrul Idlan and went past the challenge of Hamka Hamzah before unleashing a fierce low drive that goalkeeper Markus Harison did well to parry. 

On 25 minutes, a cross from the right by-line by Ridwan took a deflection off Malaysian defender Asraruddin Putra and looped up to the far post to Gonzales, who failed to put his header on target. 

A minute later, a free-kick by Firman found Ridwan and Gonzales unmarked at the far post, but the pair appeared to get in each other's way and Gonzales headed over. 

Two minutes before the break, the ball dropped to Gonzales on the left of the box but his effort from a narrow angle flew well over the crossbar. 

And right before half-time, the Malaysians had to resort to some desperate defending to keep out an effort by Ridwan before Muslim Ahmad headed out a goal-bound effort from under his crossbar. 

The Indonesians continued to force the issue after the break but despite dominating play, they were caught on the break in the 54th minute after giving away possession cheaply just inside their own half. 

Ashari Samsuddin launched the ball forward to Safee, who outpaced the Indonesian defence before lashing the ball into the top left corner of the net for his tournament-leading fifth goal. 

Needing five goals now to win the tie, Indonesia coach Alfred Riedl threw on Bambang Pamungkas and Eka Ramdani to replace Irfan and Firman. 

The Malaysian continued to hold firm but their run of three clean sheets was finally ended in the 72nd minute when Khairul could only parry a shot by Bambang, which allowed Nasuha to put away the rebound, giving the home fans some renewed hope. 

The Indonesian continued to press but could not manage another breakthrough until the 88th minute when Ridwan's shot from the edge of the box took a deflection off a Malaysian defender on its way past Khairul. 

Bambang had a chance to net a third for the Indonesians in stoppage time but his free-kick was well saved by Khairul as the Malaysians easily hung on to claim the title. (by official website of AFF Suzuki Cup)


Malaysian striker Norshahrul try to beat Indonesian defender

Tuesday, December 28, 2010

Jalan Jalan Naik Bot

Salam & hye kawan semua....

Pada cuti krismas hari tu aku ngan wife aku..serta family wife aku balik ke kampung...bukan kampung aku tp kampung wife aku kat pasir panjang, Pekan....sampai2 je...kami lepak2 la kejap...lepas tu pak cik aku yang ade kat situ ajak g ronda-ronda naik bot die......teruja siot sebab aku ni mmg jarang la rase bende2 mcm ni....hehe.....ape lg kami pun naik la bot ronda sg pahang hingga sampai kat kuala nye...pastu pusing semula....hehehe.....
Memang layan beb...kalo ada rezeki pak cik aku ajak g candat sotong plak bulan 5 nanti...huish best2 x sabar rase nye....korang layan la pic2 yang ade.....






















Monday, December 27, 2010

Tahniah Pasukan Bola Sepak Malaysia

Salam & Hye kawan2 semua...first sekali syukur ke hadrat Ilahi dengan izin Nya dapat kita bertemu dalam entry yang seterus nya ini.....sape tgk TV mlm td ...game live Malaysia vs Indonesia???mesti kebanyakan rakyat Malaysia pasti duduk depan TV menonton game malam tadi kan?....mmg bersemangat la aku mlm td dok depan tv...mendoakan kejayaan pasukan negara sekali gus membalas dendam kekalahan di Indonesia semasa peringkat kumpulan tempoh hari.....aku percaya seluruh rakyat Malaysia ingin pasukan kita menang malam tadi....
Sekali lagi syukur pasukan kita menang malam tadi di Bukit Jalil dan boleh dikatakan selesa menjelang pertemuan kedua di Jakarta nanti..tapi harus diingat pasukan Malaysia tidak boleh leka dan membuat banyak kesilapan dalam pertemuan itu nanti yang boleh mengundang padah atau kekecewaan kepada pasukan negara..

Antara sahabat aku yang pergi stadium Cik Fifi (pic by kombat pancasona)

Kalo dilihat dari segi permainan malam td..persembahan Malaysia boleh dikatakan mantap cuma Malaysia perlu waspada dengan serangan balas Indonesia yang rata-rata mempunyai pemain yang boelh melakukan larian-larian pantas.....kredit perlu diberikan kepada Norshahrul Idlan Talaha yang menjadi perancang utama 2 gol Malaysia malam tadi....

Tahniah sekali lagi....Tahniah juga kepada semua rakyat Malaysia yang mendoakan kejayan pasukan negara..Tahniah juga kepada peminat yang pergi memenuhi stadium Bukit Jalil malam tadi....

Aksi Norshahrul malam tadi (gambar berita harian)

Leonardo become a new Inter Milan coach replaced Rafael Benitez



MILAN - Everyone here at Internazionale F.C. is pleased to welcome Leonardo to the Club. The 41-year-old Brazilian coach will take charge of the European and World Champions as of 29 December, when the Nerazzurri begin training again in Appiano Gentile.

Leonardo signed a contract this evening that will run until 30 June 2012.

The club will make an announcement over the next few days regarding his official presentation.

Friday, December 24, 2010

Hollywood stars Johansson, Reynolds divorce

Hye guys..some hot celebrity news..check it out!!! 

LOS ANGELES (AFP) - – Hollywood A-listers Scarlett Johansson and Ryan Reynolds filed for divorce citing irreconcilable differences, a week after they announced their amicable split, documents showed.
The couple -- named sexiest man and woman alive in separate polls in recent years -- both filed papers the same day to dissolve their two-year marriage, according to the documents obtained by the TMZ celebrity news website.
The legal documents, filed at the Los Angeles Superior Court, gave the date of separation as December 14 -- the day they announced their split last week -- and ticked the box citing "irreconcilable differences" as the reason.
The couple did not sign a pre-nuptial agreement before their September 2008 wedding, TMZ reported, citing sources as saying that Ryan made more money than the US actress during their marriage.
Property rights have yet to be determined, according to the court papers.
Johansson, 26, famous for roles in films such as "Lost in Translation" and "Vicky Cristina Barcelona," had said in press reports that being apart from Canadian star Reynolds due to filming schedules was hard on a relationship.
"We entered our relationship with love and it's with love and kindness we leave it. While privacy isn't expected, it's certainly appreciated," the couple said in a statement announcing their separation last week.
People magazine cited an unnamed source as saying the couple quietly split six months ago, adding that Johansson - named Sexiest Woman Alive by Esquire magazine in 2006 -- initiated the move.
The actress had already begun apartment-hunting in her native New York City, it added.
In case he's crushed, he shouldn't have too hard a time finding a date: Reynolds, 34, was named People's "Sexiest Man Alive" two weeks before they announced their split.
Known for films such as "X-Men Origins: Wolverine," the Canadian actor is starring in an upcoming silver screen version of the comic classic "Green Lantern."
Before his relationship with Johansson, Reynolds was engaged to Canadian singer Alanis Morissette. (Yahoo News)

Thursday, December 23, 2010

Blog aku dah jadi phone application korang bila lagi???

Salam & hye kawan ku semua....

Aku just nak bg tau yg aku nye corner ni dah approve kat OVI store untuk jadi phone application...so kalo ade rezeki kemungkinan akan senang di acces melalui phone je..tu pun kalo ade org install hehehe.....

So korang bile lagi???jom same2 kita daftar kat ovi..siap ade banner lg....jadi kalo korang nak send ke HP korang blog aku just click kat gambar paling besar kat bawah dan ikut arahan kat OVI Store k......



Klik kat pic ni.....











Wednesday, December 22, 2010

Tempat Berkelah Yang Patut Korang Pergi (x pergi rugi)

Hye kawan2.. (Old School Rocka' Part 1)

Aku hari ni just nak kongsi kenangan aku ngan kawan-kawan masa aku kerja di Perodua Rawang dulu....Tp cite ni bukan kat opis tp kat tempat perkelahan...Aku ngan beberapa opis mate telah rancang pergi mandi manda pada hujung minggu pada 16 May 2009..Aku, Wanzi, Toyu, Pojie dan 2 member toyu telah berkelah ke Pertak....ala jln nk ke bukit Fraser.....mmg cantik tempat ni...air nye pun sejuk....Kami semua bwk ikan, ayam, kerang dan mcm2 lagi mknn untuk kami bakar.....walaupun just 6 org je tp mmg meriah la.....masing2 pun bujang mase ni....sape yg x penah pegi lg ke sini jgn lupe pegi mmg best...Pertak ni kat area2 KKB....
Aku pun malas nk tulis pnjg2 so korang layan la gambar-gambar yg ada...k...

View di Pertak

Ni kat empangan KKB sebelum Pertak.Selalu shooting drama kat sini kan?Korang perasan x?

Sejuk beb

Dah Macam Tugu dah hehehe

Cantik

Lapar2

Aku & kuzie

Tuesday, December 21, 2010

Salji Tebal Landa Eropah

Salam kawan-kawan semua....

Hari ni aku nak tulis pasal cuaca..bukan apa baca paper bukak tv skang ni mmg kecoh pasal fenomena luar biasa salji tebal yang melanda kebanyakan negara-negara eropah...tapi negara kita x terkecuali dari masalah cuaca. Negara kita x lah sampai ke tahap salji tapi negeri-negeri Pantai Timur seperti Terengganu dan Pahang hujan dah start turun dan x benti2...contoh mcm aku kat kuantan ni la..ujan tiap2 malam..risau gak jd mcm kemaman ..yang dah banjir....
Ok..sentuh pasal salji yang teruk ni....kebanyakan sistem pengangkutan awam akan terjejas, contoh nya penerbangan...banyak penerbangan yang membabitkan negara-negara eropah terpaksa dibatalkan dan ditunda akibat cuaca bersalji ini.....Salji yang memenuhi jalan raya juga melumpuhkan perhubungan darat di negara-negara eropah tersebut..Yang paling teruk terjejas adalah negara Jerman, Poland, Ireland, Holland dan juga England...

Fenomena salji teruk ini sedikt sebanyak menjejaskan kita..paling terjejas sudah tentu la syarikat penerbangan Malaysia di Eropah yang terpaksa menunda jadual penerbangan mereka..ini menjejaskan pendapatan MAS..aku pun terjejas gak sebab x leh nak main fantasy football..hehe....dah game MU dibatalkan dan game2 lain pun same camne nk update point...


Korang tengok la gambar-gambar yang ada kat entry ni...teruk kan apa yang berlaku kat sane...so kita kene bersyukur la dengan apa yang  negara kita sekarang....dah la aman makmur..bencana alam pun kurang berlaku....Alhamdulillah....syukur....hehehee......dah la jumpe di entry lain lak...jangan lupa komen k....


Monday, December 20, 2010

Jom Jadikan Blog kita sebagai PHONE APP

Siapa tahu apa itu phone application? Sape yang pakai HP canggih2 mesti tau ape itu Phone application kan??? Secara ringkas dan rangginya, ‘phone app’, ialah aplikasi dalam telefon bimbit yang dalam menu ada icon kecil-kecil itu semua phone apps lah. Camera, Music Player, Browser semua itu phone apps ya. Bukan setakat blog kita bleh jadi app kat HP orang tapi juga boleh mendatangkan pendapatan pasif...so cuba ok jgn x cuba....


So aku akan ajar korang step-step nya ....


Step 1



Mula-mula klik kat gambar kat bawah ni. Dia akan membawa anda ke sini.




Klik kat pic untuk mula

Step 2
Kemudian tekan Build New Application. Dia akan membawa anda ke sini.Masukkan URL blog anda seprti di bawah...

Masukan URL Blog dan preview

Step 3

Ha kan dah kuar  Phat corner! You see beberapa space lagi untuk letak link RSS feed kan? Boleh letak belog lain (kepunyaan anda juga) atau Twitter feed.



Step 4
Dah siap, sila tekan next step lalu kini anda sudah boleh set icon/logo serta set banner untuk phone app anda. Set warna background pun boleh. Dan jadi la seperti di bawah ini...



Step 5

Siap semua, tekan next step untuk pilih advertising option. Tak letak pun takpe.


Step 6

Last step isi maklumat berkaitan blog anda . Kemudian letak keywords supaya orang boleh tahu what your app is all about sebelum mereka download. Inilah masa untuk promote phone app anda. 


Last sekali...

Dah siap boleh submit untuk approval! Nanti once approved, dia akan bagi satu link for your apps (apart from putting your app up in the marketplace) dan anda boleh sebarkan link itu kepada semua orang . Apa yang penting pas isi semua pastikan anda tekan NEXT STEP and then ikut arahan-arahan simple dar OVI...selamat mencuba....


dah anta & tunggu approval dr OVI















Friday, December 17, 2010

Peluang Untuk Menang Blackberry Limited Edition


SAPE NAK MENANG BLACKBERRY??? WHO WANTS TO WIN A BLACKBERRY??



Anda nak Blackberry Limited Edition tak??Kalo nak ini ada peluang terbaik..DIGI ada buat games dan hadiah nya adalah Blackberry.....anda x nak cuba??mungkin anda salah seorang pemenang bertuah...Untuk keterangan Lanjut sila klik dekat gambar di bawah....Good LUck guys!!!!!







Jualan Hebat CELCOM 2010 Kembali!!!!

 The Celcom Great Sale is up for grabs! 

Check OUT the GREAT deals!!!!

Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!





Thursday, December 16, 2010

Jom Join Youthsays!!!!


INVITE FRIENDS AND GET REWARDED (RM 1 per friend)

Jom kawan2 semua kita join Youthsay.com ni...dpt kawan dan dpt RM jugak...just click kat URL ni....


http://malaysia.youthsays.com/phatcorner/invite



Create the largest influence network in the country. Invite your friends and earn RM 1 when they join and share a YouthSays Campaign.


Over the past 9 months, 35,000 young people have been deciding - Which brands and NGOs messages are worth sharing with the rest of the youths in Malaysia?
Using Facebook and Twitter, their messages reached their friends in ways newspapers, radio, or TV cannot. That's the power of social media.
This coming 2011... we take our social media to the next level. We're looking for the next 100,000 Malaysians under 30 to join YouthSays to create the largest influence network in the country.
You and your friends will be the first to choose which campaigns to share on our social networks, and get cash and prizes for our efforts, too.

Got a friend who uses Facebook and Twitter? Invite them and earn RM1 for every friend who joins and shares a campaign.







 Apa yang perlu anda buat..senang je...just follow step kat bawah ni





Wednesday, December 15, 2010

Sape nak beli blackberry???

The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

Kepada semua kawan-kawan yang ingin dapatkan BlackBerry murah inilah peluang anda..Celcom telah mengadakan Biggest Sale nya untuk tahun 2010.....So jgn lepaskan peluang korang k.....

The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now!Dont miss a chance.....





Tuesday, December 14, 2010

Perlukan bantuan rakan2 bloggers untuk Vote aku...PLZ....

Salam, kwn2 aku ada join satu contest ni...so aku nak mintak tolong korang vote untuk aku....just click kat link & vote untuk aku k......TQ...

http://www.fanshake.com/contests/who-will-be-best-inter-milan-player-fifa-club-world-cup-2010/submissions/8766/



Kepada semua yang vote sampai aku menang hanya tuhan saja yg dapat balas jasa korang tau....

Tag

INVITE FRIENDS AND GET REWARDED (RM 1 per friend)

Jom kawan2 semua kita join Youthsay.com ni...dpt kawan dan dpt RM jugak...just click kat URL ni....


http://malaysia.youthsays.com/phatcorner/invite



Create the largest influence network in the country. Invite your friends and earn RM 1 when they join and share a YouthSays Campaign.


Over the past 9 months, 35,000 young people have been deciding - Which brands and NGOs messages are worth sharing with the rest of the youths in Malaysia?
Using Facebook and Twitter, their messages reached their friends in ways newspapers, radio, or TV cannot. That's the power of social media.
This coming 2011... we take our social media to the next level. We're looking for the next 100,000 Malaysians under 30 to join YouthSays to create the largest influence network in the country.
You and your friends will be the first to choose which campaigns to share on our social networks, and get cash and prizes for our efforts, too.

Got a friend who uses Facebook and Twitter? Invite them and earn RM1 for every friend who joins and shares a campaign.


Monday, December 13, 2010

Rahsia Ayat Kursi

Salam semua rakan-rakan...
Aku rasa korang mesti dah ramai yang tau kan pasal rahsia ni..Aku just nak kongsi...k....
Renung-renungkan lah dan selamat beramal......

Dlm sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yg duduk di atas pintu rumah. Tugasnya ialah utk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap kejujuran suami diluar rumah. 

Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah sehinggalah Baginda mendengar jawapan salam daripada isterinya.Di saat itu syaitan akan lari bersama-sama dengan salam itu. 




Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis : 

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. 

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu,dia akan berada dlm lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain. 

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah di sekitarnya. 

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yg bersyukur, setiap perbuatan orang yg benar, pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat. 

Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya. 
Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid. 

Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya. 

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S.A.W. bersabda, "Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat...” (kredit untuk seorang rakan, dia yang bagi rahsia ni pada aku..iaitu Cik 
Mayizayatul Hezren Kamaruddin)