loading...

Thursday, October 28, 2010

Jawatan Kosong / Job Vacancies

Salam Sahabat-sahabat semua...ini ada info untuk korang..Good Luck....


Jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara cawangan Machang
Tarikh tutup 7 November 2010






Universiti Teknologi MARA dengan ini mempelawa calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di Universiti Teknologi MARA Kelantan Kampus Machang bagi memenuhi Wawasan 2020 Negara.
JAWATAN : PENSYARAH GRED DM41 (KONTRAK)
PENSYARAH GRED DM45 / DM51 / DM53 (PROFESOR MADYA) /
GRED KHAS C (PROFESOR) (TETAP/KONTRAK)

Iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara cawangan Machang







Jawatan kosong di Majlis Perbandaran Seremban Negeri Sembilan
Tarikh tutup 3 November 2010


Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia keutamaan kepada rakyat Negeri Sembilan yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :-

1. Penolong Pegawai Teknologi Maklumat/ Sistem Maklumat (2 kekosongan)
2. Penolong Pegawai Penguatkuasa (1 kekosongan)
3. Juruteknik Bangunan (3 kekosongan)
4. Penghantar Notis (1 kekosongan)
5. Tukang K3 (Tukang Simen) (1 kekosongan)
6. Tukang K3 (Tukang Kayu) (1 kekosongan)
7. Pembantu Am Pejabat (1 kekosongan)

Iklan lengkap jawatan kosong di Majlis Perbandaran Seremban Negeri Sembilan

 

Friday, October 22, 2010

Tugas Hari Ini 22/10/2010

Salam & selamat sejahtera kepada semua sahabat-sahabatku....



Lebih kurang pukul 10.00 pagi tadi aku telah menyambut lawatan dari Sekolah Kebangsaan Paya Bungor...Lawatan ini telah dihadiri oleh lebih kurang 30 orang murid dan diiringi oleh 6 orang guru pengiring...Tiada apa yang dapat aku sediakan sebagai wakil Kraftangan kerana lawatan ini hanya diketahui 2 hari yang lepas..jadi kedatangan ini hanya lawatan biasa tanpa ada aktiviti seperti edukraf...Pegawai2 kraf lain terlibat tadi adalah Puan Zila dan En Hairi....tapi aku paling respek budak2 ni sebab kecik2 lagi ade yang dah pandai belikan mak ayah mereka cenderahati kenang-kenangan dari kami.....Terima kasih aku ucapkan kepada sekolah tersebut atas lawatan tadi....



Wednesday, October 20, 2010

Kampung Den

Salam sahabat-sahabat semua tak kira di mana jua anda berada semoga dalam keadaan sejahtera hendaknya...Hari ni aku nak cite skit pasal kampung aku...so kono la tuka ke loghat N9...harap2 korang paham la yo....hehe...kepada yg x paham buat2 paham sudah hehe......

Kampung den dibori namo Inas...Kalo org n9 paggil..Ineh..hehe....kampung den ni tolotak dalam kawasan johol dan berado dalam daerah kualo pilah....kampung den ni bleh tahan masuk kedalam jugak...tp ado laluan nk ke pilah dan jugak rombau...makno eh duduk tongah2 la....kampung den ni di kololingi oleh bukit bukau..jd kok pagi2 tu indah la panorama eh....hehe....



Ineh ni bosa sobab merangkumi byk kg...kg dingkir, gating, kabong, tanah baru..dan ado bapo lae la kg kek sini....mcm beso la kan kalo dah dok kg...org sini byk dok buek kojo2 kg la mcm motong gotah, cari potai...kojo sendiri....

sobona eh den ni dah lamo x blk kg...tp insyaallah bulan 11 nanti den balik...sobab sedaro den ado buek kenduri nikah kawen....rindu plak nk tido kek kg...pagi2 mmg sojuk amek..hahaha....apo2 pun timo kasih la..sudi baco entry ni..jumpo lae yo...


Friday, October 15, 2010

Selesai Jua Akhirnya.....

Bermula 15/9/2010 yang lepas aku telah dipilih menjadi wakil panel penilai KRT terbaik negeri Pahang 2010...Program ini adalah anjuran Jabatan Perpaduan Dan Integrasi Nasional Negeri Pahang di bawah Jabatan Perdana Menteri...Terdapat 3 wakil panel penilai iaitu dari JPIN Pahang sendiri, dari MPK dan aku wakil dari Kraftangan Malaysia Pahang...ini adalah pengalaman pertama bagi aku..kerana utk edisi tahun lepas, Kraftangan Pahang diwakili oleh anggota kerja yang lain...



10 KRT telah dicalonkan mewakili 10 daerah seperti Kuantan, Pekan, Temerloh, Bentong, Bera ,Raub, Jerantut, Rompin, Cameron Highland dan Maran..Seronok memang seronok buat penilaian KRT ni dengan gelagat2 pengerusi dan AJK membentangkan pembentangan mereka...tapi kepenatan yang kami rasa adalah sepanjang berada di dalam kereta untuk menuju satu destinasi ke satu destinasi yang lain..tau saja lah yang negeri Pahang ni adalah negeri yang besar....

Sepanjang penilaian ini, byk perkara pahit manis aku lalui...yang manis nye..dpt naik Cameron Highland FOC hehehe...x payah bayar ape2 pun...siap dapat jus strawberi free lagi hehehe.....Dan pengalaman pahit ada satu apabila kereta jabatan rosak di tengah2 hutan di paloh hinai..ketika perjalanan menuju ke Rompin...

Ape2 pun dlm pukul 9 14/10/2010 semua keje2 pemarkahan telah selesai dan pemenang telah pun kami pilih....tahniah kepada yang berjaya dan kepada yang gagal..bukan beerti gagal selama-lamanya...sila cuba pada edisi yang akan datang....

Pengalaman menjadi panel penilai ini sungguh berharga bagi aku....



Berkhidmat Untuk Negara

Wednesday, October 13, 2010

Makan Makan Makan

Sudah hampir seminggu aku x makan kat kedai masa rehat tgh hari...tetibe hari ni aku rasa malas nk blk umah...so aku tumpang opis mate aku g mkn..rempit je...sebab kedai tu x jauh sgt pun....hari ni memang cerah dan cuaca sgt panas...nak2 kite ni dok dlm aircond..keluar2 je opis kene matahari tekejut kulit2 aku huhu....



Sampai kat kedai...aku pun pilih la lauk.mmg byk pilihan lauk....ni yg buta kau x tau nk mkn ape ni...aku pun amik la ayam masak kicap seketul...sayur kangkung sesenduk...ulam dan order air sirap....

Hbs mkn aku pun pegi la byr...tup tup kene 6 hinggit.....tekejut gak..sebab dah lame sgt mkn x penah berbayar (mkn kat umah)..tp sebenarnye..6 hinggit tu standard je kat kedai yg aku mkn tu....sedap2 mknn nye tp tu la x tahan mahal skit...
Harap korang suke entry aku ni....ape2 pun selamat semua nye ye..jumpe lagi....

Makan makan makan

Thursday, October 7, 2010

Cara-cara nak up-traffic blog anda (betul ke?)

Berdasarkan kepada keadaan saya ni, sebenarnya saya bukannya pakar sangat mengenai trafik ni. Tip ni saya perolehi daripada orang lain jugak ala... macam tag tu hehe.. Terus pada matlamat sebenar post ni.. post ni saya tengok macam mlm lak hehe... sebenarnya saya dapat ni dari matdin. Memang bagus idea macam ni hehe...

Mari baca cara-caranya:

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Igauan
2. Ad-dai’
3. kakngah
4. zlh@n
5. LYAfrina
6. download mp3 percuma
7. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂
8.Cara hidup baru abad 21
9.Bila Aku Menulis Blog
10.~ApekpunyaBlog~
11: My Big Family & Friends
12. ABCMILO
13. matdin (orang paling terkenal hehe...)
14. Hafiz Kacak (",) 
15. phat corner 

PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).



2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:


Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk....
Selamat mencuba!!!

yeeehaaaaaaa~~~~~

Sejuk Betul Hari Ini

Adakah kerana aircond yang kuat? Adakah kerana hujan yang turun? apa-apa pun yang berlaku aku rasa cukup sejuk dalam opis ni...dah mcm kat genting highland plak aku rasa...Pagi tadi macam biasa bangun untuk pergi kerja tapi kelainan nya hari aku bangun awal dari biasa...hehe....

Macam bese la bgn2 tido tolong org umah aku panaskan enjin kete dan bukak kan gate sebab dia pergi kerja awal lagi dari aku....Siap2 mandi dan pakai baju aku terus merempit dengan moto kuat ku...pastu singgah shell isi minyak ...

Hari ni aku paling awal sampai opis..xde sorang umat lain pun selain aku td...hehe.....Masuk opis buat keje...ptt nye pukul 9.30 tadi aku kene pergi meeting tetapi last minit dpt tau cancel...alhamdulillah..x yah aku kuar hr ni.....hehe.....ape aku merepek ni...mcm x kene ngan tajuk je....ape2 pun selamat membaca....*_* hehehe