loading...

Tuesday, August 24, 2010

Musim Bola Kembali

Musim bola untuk sesi 2010/2011 telah pun kembali..dan dari bulan 4 5 6 lagi team team di seluruh eropah telah sibuk untuk membeli player-player terutamanya setelah tamat nya World Cup South Africa...Banyak jugak perpindahan yang melibatkan kelab gergasi Eropah dan juga bintang-bintang bola sepak ternama dunia..Sebagai contoh Barcelona telah pun berjaya mengikat bintang Sepanyol David Villa untuk menguatkan jentera serangan mereka....



Lain pulak cerita nya di England..seperti biasa kelab Manchester City musim ini telah membelanjakan begitu banyak duit untuk mengikat beberapa pemain terutamanya bintang muda Inter Milan iaitu Mario Bollatelli....tp setelah mengharungi 2 perlawanan City masih lagi tercari-cari rentak mereka....


Tapi ini semua tidak penting...yang penting..team aku iaitu Inter Milan telah pun memenangi Piala Super Italy beberapa hari lepas setelah menewaskan Roma 3-1. Walaupun ketinggalan 1-0 , inter bangkit meledak 3 gol menerusi Goran Pandev dan 2 jaringan Samuel Eto'o....aku berharap perlawanan Piala Super Eropah antara Inter dan Athletico Madrid akan memberi kejayaan kedua buat team aku musim ini....FORZA NERRAZURRRI..!!!!!

Monday, August 16, 2010

Salam Ramadhan

Kepada rakan-rakan semua di kesempatan ini aku ingin memohon maaf atas segala kesalahan yang telah aku lakukan. Pada 11 Ogos 2010 yang lepas semua umat Islam di Malaysia telah menyambut kedatangan 1 Ramadhan dimana kita semua umat islam diwajibkan menunaikan Puasa...

Dan pada 1 Ramadhan tahun ini juga lah aku telah diuji dengan satu ujian yang berat tetapi aku redha dengan apa yang telah ditakdirkan untuk aku...



Aku berharap bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini..aku dan keluarga akan dapat menunaikan ibadah puasa sesempurna mungkin dan segala amal ibadat yang dilakukan diterima oleh Allah SWT..

Sebelum mengakhiri petikan ini..aku ingin mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua umat Islam ...

Thursday, August 5, 2010

Jalan-Jalan

Pada Sabtu yang lepas 31/7/2010 aku dan isteri telah mengambil keputusan untuk pergi berjalan-jalan menghabiskan minyak kereta ke Bukit Tinggi, Pahang. First time aku dan isteri aku naik Bukit Tinggi ni..plan asal nye nak pegi Genting tapi last minit x jadi..tapi nasib baik jugak x naik Genting sebab hujan lebat betul mase kami sampai kat genting sempah selepas turun dari bukit tinggi

Masa kat Bukit Tinggi aku terpegun melihat panorama keindahan hutan yang dijadikan tuhan...Bukit bukau yang dikelilingi kabus..memang best la...Turun dari Bukit Tinggi kami terus kan perjalanan ke Shah Alam, sebab mmg plan nk bermalam di Shah Alam.

Bukit Tinggi (Japanese Garden)
                                                      

Kami dapatkan hotel dan check in di Shah Alam...Keesokan hari nye kami berdua bersiap untuk pergi ke Sg Congkak. Program gathering telah dianjurkan oleh AJK Warga 1982 Selangor di tempat perkelahan Sg Congkak...Ade beberapa warga yg hadir...mmg byk mknn yang disediakna oleh penganjur...Badan memang penat tapi meriah hehe......

Keindahan Alam



Sungai Congkak



Fun Fun Fun