Komen Dato' Ramli MS Isu Kahwin Secara Senyap Dengan Alyah

Posted by Phat on Friday, August 29, 2014

Komen Dato' Ramli MS Isu Kahwin Secara Senyap Dengan Alyah

Ada terbaca tentang berita di mana pasukan dari jabatan agama telah menyerbu rumah seorang komposer dan pengarah muzik terkenal Dato' Ramli MS.

Apa tujuan serbuan admin tidak dapat pastikan tetapi seperti jabatan agama mendapat aduan tentang hadirnya seorang wanita yang tidak diketahui status nya di rumah Dato' Ramli MS.

Disebabkan serbuan itu maka telah disahkan bahawa penyayi wanita Alyah ada di sana. Mereka berdua sebenarnya sudah berkahwin.

Ini komen Dato' Ramli MS berhubung isu tersebut.

Katanya lagi kepada media, "Dah setahun kami kahwin, tentu ada sebabnya kami rahsiakan perkara ini. Kenapa kamu semua nak sibuk? Ini adalah hak mutlak asasi saya,"
Continue Reading

Guru Lempang Murid Adalah Fitnah

Posted by Phat


Guru Lempang Murid Adalah Fitnah

Semalam ada terbaca di FB tentang satu keluarga yang telah upload satu gambar menunjukkan kecedaraan anaknya yang dikatakan telah dilempang oleh gurunya sendiri. Jadi ramai lah cerdik pandai, hakim, polis dan banyak lagi lah jawatan yang muncul dalam ruangan komen pada gambar tersebut.

Komen-komen sudah tentu lah kata-kata negatif yang menyerang guru tersebut. 

Tiba-tiba pagi ini ada seorang kawan telah post bahawa perkara tersebut adalah rekaan semata-mata. Guru yang dikatakan menampar budak tersebut tidak buat apa-apa pun.

Sebenarnya kesan seperti kena pelempang di pipi murid tersebut adalah disebabkan alahan.

Jadi bila mendapat sesuatu berita di media sosial harap semua membaca dengan teliti dan teliti sumbernya sama ada sahih atau tidak. Tak pasal-pasal cikgu yang terlibat dengan kes tersebut dapat pahala free sahaja.


Continue Reading

Keputusan Undian Kumpulan UEFA Champions League 2014/2015

Posted by Phat

 

Keputusan Undian Kumpulan UEFA Champions League 2014/2015 

Group A
Atletico Madrid
Juventus
Olympiacos
Malmo

Group B
Real Madrid
FC Basel
Liverpool
Ludogorets

Group C
Benfica
Zenit
Leverkusen
Monaco

Group D
Arsenal
Dortmund
Galatasaray
Anderlecht

Keputusan Undian Kumpulan UEFA Champions League 2014/2015 

Group E
Bayern Munich
Man. City
CSKA Moskva
Roma

Group F
Barcelona
PSG
Ajax
APOEL

Group G
Chelsea
Schalke
Sporting Lisbon
Maribor

Group H
Porto
Shakhtar Donetsk
Athletic Club
BATE Borisov

Keputusan Undian Kumpulan UEFA Champions League 2014/2015
Continue Reading

Projek Rumah Selangorku Yang Kedua Bakal Bina 1,800 Unit Rumah

Posted by Phat on Wednesday, August 27, 2014

Projek Rumah Selangorku Yang Kedua Bakal Bina 1,800 Unit Rumah 

Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) telah menerima taklimat oleh Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS) tentang perkembangan terkini pembangunan perumahan rumah mampu milik di Selangor serta pelan tindakan untuk tempoh 2014-2025.

Seperti sedia maklum, Fasa 1 projek rumah mampu milik Selangorku di Sungai Sering di Hulu Klang  yang melibatkan 2, 496 unit telah pun dimulakan dan berjalan lancar.

Untuk projek yang seterusnya, LPHS akan memulakan rangka kerja pembinaan 1,800 unit rumah mampu milik  di Shah Alam yang melibatkan kawasan Seksyen U1 Glenmarie dan Seksyen 35 yang melibatkan tanah seluas 24.7ekar.

Mengikut perancangan, pembinaan rumah-rumah mampu milik ini akan siap pada 2018 dan boleh dijual di antara RM200,000 hingga RM250,000.

LPHS juga telah memberi taklimat bahawa setakat Julai 2014,  sebanyak 1,682 unit rumah mampu milik telah dibina berdasarkan Polisi Rumah Selangorku.  Keseluruhannya MMKN telah meluluskan 10,650 unit rumah mampu milik.

LPHS telah menjalankan pemantauan setiap 6 bulan bagi memastikan pemaju membina rumah-rumah mampu milik terlebih dahulu atau beiringan dengan rumah harga bebas.

Sekiranya  pemaju gagal, PBT yang terlibat boleh mengeluarkan 'arahan henti kerja' untuk menangguhkan keseluruhan pembinan projek mereka.

Ini adalah menunjukkan komitmen Kerajaan Selangor bagi memastikan rumah mampu milik memenuhi keperluan rakyat berpendapatan rendah dan sederhan sekali gus menggalakkan  pemilikan rumah.

YAB TAN SRI DATO’ SERI ABDUL KHALID IBRAHIM

DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR

27 OGOS 2014
Continue Reading

Gangguan Siaran Astro Buka Semua Siaran Percuma Minggu Ini

Posted by Phat


Gangguan Siaran Astro Buka Semua Siaran Percuma Minggu Ini

Minggu lepas ramai yang memberi respon di media sosial tentang beberapa channel Astro yang dilanggan oleh pelanggan tidak dapat ditonton secara tiba-tiba.

Jadi kita baca kenyataan Astro berkaitan perkara tersebut.

Astro akan membuka semua channel buat pelanggan (kecuali perkhidmatan Astro First, Astro Best dan Astro Box Office Sports) di sepanjang hujung minggu ini iaitu dari Jumaat 29 Ogos, 6.00 petang sehingga Isnin 1 September 2014, 12.00 tengah malam.

Pelanggan Astro yang dihargai,

Kami amat meminta maaf atas gangguan perkhidmatan yang berlaku pada pukul 6 petang, 24 Ogos 2014, yang telah menjejaskan siaran 78 saluran termasuk sistem telefon pusat panggilan kami. Gangguan perkhidmatan tersebut disebabkan oleh sebuah kebakaran di premis kami di Bukit Jalil.

Pihak Bomba telah segera dimaklumkan. Keselamatan kakitangan kami menjadi keutamaan, oleh itu premis tersebut telah dikosongkan. Api berjaya dipadamkan pada pukul 6.30 petang dan kakitangan bertugas hanya dibenarkan memasuki semula premis setelah dibenarkan oleh pihak Bomba pada pukul 7.30 malam.

Keutamaan kami serta-merta adalah untuk mengembalikan siaran saluran-saluran yang terjejas, diikuti dengan operasi pusat panggilan kami. Saluran TV bersiaran semula secara berperingkat, bermula 8.30 malam dan kesemua saluran bersiaran semula pada pukul 11.00 malam. AOTG dan IPTV turut kembali seperti biasa tidak lama selepas itu. Pusat panggilan kami kembali beroperasi pada pukul 8.45 malam.

Kami bersyukur tiada sebarang kemalangan jiwa berlaku. Insiden ini sedang disiasat dan tindakan yang wajar akan diambil.

Sekali lagi, kami memohon maaf kepada semua pelanggan atas gangguan perkhidmatan yang dialami. Terima kasih atas kesabaran semua dan sebagai tanda penghargaan, kami akan membuka kesemua saluran untuk dinikmati oleh para pelanggan (kecuali perkhidmatan Astro First, Astro Best dan Astro Box Office Sports) di sepanjang hujung minggu ini iaitu dari Jumaat 29 Ogos, 6.00 petang sehingga Isnin 1 September 2014, 12.00 tengah malam. -Astro-
Continue Reading

Apa Kes Raissyah Rania Yeap dengan Harian Metro?

Posted by Phat

Apa Kes Raissyah Rania Yeap dengan Harian Metro?

Apa sudah jadi ni? Pagi tadi semasa tengah membelek-belek muka buku admin tertarik dengan satu post oleh Raissyah Rania Yeap atau dulu terkenal dengan nama Felexia Yeap.

Apa yang di post oleh Rania di Fb beliau berbunyi begini.

Wahai Harian Metro...TOLONGLAH JANGAN TULIS SEBARANGAN!!!!

Saya tak pernah kata apa yang ditulis pada tajuk artikel ni!!!
Ini fitnah!

Dan tolong jangan asyik kata saya ni "bekas model"...saya MASIH SEORANG MODEL!
Sejak bila saya dah bersara???

*MARAH*


Seperti yang admin faham dari apa yang di post seperti Rania Yeap tidak berpuas hati dengan artikel yang dikeluarkan oleh Harian Metro tersebut. Beliau juga mengekpresi kan yang penulis tidak menulis apa yang beliau cakap tetapi penulis membuat cerita sendiri.

Apa pun terjadi hanya kedua pihak sahaja yang tahu. Jika benar artikel tersebut dianggap fitnah oleh tuan punya diri Harian Metro patut buat sesuatu untuk menyelesaikan perkara ini dengan baik.
Continue Reading

Manchester United Kalah 4-0

Posted by Phat


Manchester United Kalah 4-0

Liga Perdana Inggeris sudah memasuki perlawanan kedua. Dari dua perlawanan Manchester United hanya mampu mengutip 1 mata. Manchester United Kalah 4-0 Rasanya macam buruk je prestasi MU untuk awal musim ini. Tidak seperti semasa jelajah pra musim mereka di US.

Seperti yang kita tahu MU dikendalikan oleh pengurus baru iaitu Louis Van Gaal yang juga merupakan Pengurus pasukan Belanda semasa Piala Dunia 2014.

Apa yang mengejutkan adalah  Manchester United Kalah 4-0 pada perlawanan Carling Cup malam tadi. Bukan kalah kepada pasukan dari EPL tetapi kalah kepada pasukan Milton Keynes Dons. Pernah dengar ke tidak? Aku tak pernah :)

Menurut seorang sahabat dan juga fan MU berkata mungkin pemain masih belum dapat menyesuaikan diri dengan taktikal Van Gaal. Ada berita baik buat fan Mu. Angel De Maria sah dah milik MU.


Continue Reading

Iklan Merdeka Petronas 2014

Posted by Phat on Tuesday, August 26, 2014

Iklan Merdeka Petronas 2014

Jom kita layan iklan Merdeka Petronas 2014.

Petronas sememangnya menyajikan para penonton dengan seribu satu mesej dalam iklan iklan mereka sebelum ini.

Terutama iklan iklan seperti Merdeka dan perayaan utama di negara kita Malaysia.

Iklan Merdeka Petronas 2014 ini mengisahkan persahabatan 2 orang rakyat Malaysia yang menunjukkan perjalanan hidup mereka sepanjang 57 tahun

Selamat menonton Iklan Merdeka Petronas 2014



Continue Reading