Latest Post

Friday, May 20, 2016

Gambar Banduan Terlepas Hospital Kajang


Info penting untuk mereka yang tinggal di Kajang. Ini dia Gambar Banduan Terlepas Hospital Kajang kira-kira jam 8.00 malam tadi. Diberitakan banduan tersebut memakai seluar merah dan tangan bersimen.

Untuk info lihat Gambar Banduan Terlepas Hospital Kajang yang admin kongsikan ini. Jangan lupa untuk laporkan kepada pihak Polis jika ternampak suspek.

Read More

Thursday, May 19, 2016

Live Streaming Thomas Cup 2016 Malaysia vs Chinese Taipei


Jom saksikan Live Streaming Thomas Cup 2016 Malaysia vs Chinese Taipei sekarang. Siaran Langsung perlawanan suku akhir atau quarter final ini bermula jam 1.00 tengah hari waktu Malaysia. Bagi mereka yang berada di rumah boleh menyaksikan di Astro Arena 801.

Tetapi bagi mereka yang tiada di rumah tetapi mempunyai internet anda semua boleh menonton Live Streaming Thomas Cup 2016 Malaysia vs Chinese Taipei hanya di sini. Jom saksikan perlawanan tersebut. Anda semua hanya perlu klik sahaja pada pautan yang admin kongsikan di bawah ini.

Live Streaming Thomas Cup 2016 Malaysia vs Chinese Taipei

Kepada pasukan Malaysia selamat berjuang. Semoga berjaya. Info setakat jam 2.30 petang tadi perlawanan pertama telah pun dimenangi oleh pasukan Malaysia menerusi Datuk Lee Chong Wei.

Read More

Monday, May 16, 2016

Baju Jarang Nampak Pakaian Dalam Neelofa



Dengar cerita si pemenang Artis Paling Popular ABPBH 2015 baru-baru teruk dikecam peminat di Instagram beliau. Ini kerana isu Baju Jarang Nampak Pakaian Dalam Neelofa. Ada yang kata sampai nampak bra Neelofa. Tetapi tahukah anda kisah sebenar di sebalik isu Baju Jarang Nampak Pakaian Dalam Neelofa tersebut.

Ada satu komen yang datang dari bukan peminat Neelofa. Beliau telah menjernihkan keadaan tentang apa sebenarnya yang tukang-tukang komen ini nampak pada gambar tersebut. Menurut tulisan sebuah blog terkenal dianarashid.com penjelasan tentang gambar tersebut adalah seperti ini.

Saya ni bukan peminat Neelofa..Mungkin sebab muka dia yang sombong tu..heheh..Tapi nak la betul kan penglihatan orang2 yang kata dia pakai baju jarang tu.Kesian pulak di tuduh macam2..kalau tengok kat gambar atas ni, bentuk baju dalam yang oranng dok nampak tu sebenarrnya bayang2 dari tudung yang dia pakai..Lepas tu  warna pink tu adalah pantulan warna dari benda apa entah yang dia pegang tu -diana rashid-

Jadi kepada semua jelas bukan apa sebenarnya disebalik isu Baju Jarang Nampak Pakaian Dalam Neelofa tersebut. Kepada semua tukang komen selidik dulu bila artis ke kawan-kawan ke upload gambar di media sosial. Jangan main hentam je ;-)


Read More

Tuesday, May 10, 2016

Gadis Hampir Dirogol Di Tandas Petronas Rawang


Ini kisah benar. Seorang Gadis Hampir Dirogol Di Tandas Petronas Rawang malam tadi 9 Mei 2016. Kejadian berlaku kira-kira jam 10.00 malam. Ini telah diviralkan sendiri oleh kakak kandung mangsa sendiri. Jom sama-sama kita share seberapa banyak supaya ianya menjadi viral terutama kepada semua wanita-wanita diluar sana supaya lebih berhati-hati. Jom kita baca kisah yang dikongsikan sendiri oleh kakak mangsa dan mangsa.

Dari FB Dhiya Srikandi Qalbu:
Baru sampai rumah dari Balai Polis Rawang.
Adik kandung hampir dirogol dalam tandas Petronas Rawang pada jam 10malam (9/5/2016)
Esok saya viralkan kes ni.
Sebagai peringatan untuk semua supaya lebih berhati-hati.
Sy kongsikan screenshot adik saya lari menyelamatkan diri selepas bergelut dengan suspek dalam tandas.
Nasib baik adik x jadi mangsa rogol.
Nak balik dulu...esok sy viralkan kes penuh.

Adik ckp.. suspek tu xde bau alkohol..xda bau busuk peluh..
Xtau la klu dlm pengaruh dadah..

Kemungkinan juga suspek tu dah lama dlm tandas perempuan.. bilik tandas ada 3bilik kecik...dan suspek muncul dpn pintu tandas adik guna tu..seluar dah buka zip nampak seluar dalam warna merah..disitu juga suspek tolak adik kedalam dan adik bergelut lepaskan diri... haihh.. jerit dlm tandas tu byk kali..tp tenggelam jeritan adik tu sbb bunyi muzil yg kuat..pekerja petronas tu pasang radio kuat2...
Nasib suspek x bawa senjata.. cuma dia kejar adik sy smp luar pintu.. dia lari lps dgr adik jerit sekuat hati..
 

Toilet dlm ada 3 bilik
.. rasanya setan tu dlm salah 1 bilik..
Mula2 masuk ada lg 2 perempuan lain... setan ni muncul dpn pintu dan trus tolak balik kedalam bilik toilet yg dia guna tu jugak...

UPDATE TERBARU:

Dhiya Srikandi Qalbu Pagi ni adik ke hospital dan ada proses pengecaman di balai polis.
Mlm td dah ada tangkapan suspek kes.. cuma nak kenalpasti sama ada itu adalah benar2 suspek

PENGAKUAN MANGSA
 

Assalamualaikum semua... terima kasih sbb prihatin... sy xde apa2 cuma luka kecil & bengkak kaki badan disebabkan pgelutan tu...
Masa sy nak masuk dlm toilet ada 2 org ppuan.. sorg dicermin tgh betulkan tudung.. sorang lagi didalam toilet tengah .. kata polis kemungkinan dia didalam toilet tu... kemungkinan... semasa sy didalam toilet dan sudah selesai sy tdgr org masuk toilet dan tutup pintu masuk utama toilet dgn perlahan.. sy mula rasa x sedap hati.. sy buka pintu toilet sy ada lelaki berdiri betul2 depan pintu toilet dengan keadaan tidak berbaju cuma berseluar dgn zip tidak ditutup.. sy fikir dia mungkin mabuk dan tsilap toilet.. dia dgn cepat menolak sy masuk kedalam toilet semula tapi sy melawan.. 2 kali / lebih sy ditarik tapi sy melawan.. sy terjatuh di lantai...
Bila sy tjatuh dia cuba lipat tangan sy kebelakang ( org kita panggil teknik kunci kan? ).. tapi sy lawan sekuat hati sambil bpaut pd lubang udara tepi toilet utk menjerit ... dia dalam keadaan kelam kabut utk lari .. bukak pintu sy pun lari keluar sampai tjatuh dan dia mengejar... tapi sy menjerit lagi minta tolong... lepas tu dia lari ke arah belakang ...

ciri2 suspek yg berbangsa india

Ciri2 dia ;
• Berbaju Merah Biru (Barcelona)
• Seluar Pendek 3suku, poket tepi dan berwarna coklat cair
• Tinggi Sederhana
• Badan sedikit berisi
• Rambut nipis mcm botak
• Berkulit coklat cerah
• pada badan terdapat tatu

Dia lari tertinggal topi dan kasut/selipar..ada pd RELA yg bertugas di JPN Rawang


Jadi kepada kaum wanita diluar sana, harap anda semua berhati-hati apabila ingin ke tandas di stesen minyak. Kedudukan tandas stesen minyak yang berada di belakang memungkin kegiatan jenayah mudah untuk dilakukan. Harap ada yang meneman kaum wanita apabila ingin menggunakan tandas di stesen minyak.
Read More

Monday, May 9, 2016

Mayat Pilot Helikopter Terhempas Di Sebuyau Ditemui


Pencarian lebih kurang 4 hari daripada kejadian helikopter terhempas di Sarawak akhirnya menemui titik penamat apabila Mayat Pilot Helikopter Terhempas Di Sebuyau Ditemui. Ini merupakan mayat mangsa yang terakhir kerana semua mangsa telah pun ditemui sebelum ini. Berikut adalah senarai penuh mangsa yang terlibat dengan tragedi helikopter terhempas tersebut.

Senarai Mangsa Maut Helikopter Terhempas Di Sebuyau
  •     Kapten Rudolf Rex Ragas
  •     Datuk Noriah Kasnon
  •     Asmuni Abdullah
  •     Datuk Wan Mohammad Khairil Anuar Wan AhmadB
  •     Datuk Dr Sundaran Ann Amalai
  •     Ahmad Sobri
Ikuti berita yang dipetik dari BH Online sebentar tadi. Mayat terakhir mangsa nahas helikopter Eurocopter AS350 dipercayai juruterbang warga Filipina, Kapten Rudolf Rex Ragas ditemui kira-kira jam 10.45 pagi sekitar kawasan Triso, Sebuyau, di sini.



Read More